Κρεοπωλεία: Θα δημοσιεύσουν φωτογραφίες αν δεν ανατραπεί η κατάσταση

Τι καταγγέλουν οι κρεοπώλες για την κατάσταση των σφάγιων κατά την περίοδο των εορτών;

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Τρομερή χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά κρέατος, συγκρίνοντάς την με το κούρεμα των τραπεζών ή την ανεπάρκεια στα νοσοκομεία ο Πρόεδρος Κρεοπωλών Κύπρου.

Υπήρξαν καταγγελίες από τους επαγγελματίες της αγοράς του κρέατος ότι λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στην αγορά την τελευταία περίοδο δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση τα κρέατα.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών , ο Κώστας Λειβαδιώτης ανέφερε ότι υπήρχαν πολλά παράπονα από τους κρεοπώλες ανά το παγκύπριο για την υγιεινή των κρεάτων αλλά και τις καθυστερήσεις στην παράδοση των κρεάτων από τα σφαγεία.

Σημείωσε ότι δεν ακολουθούνταν οι υγειονομικές προδιαγραφές που απαιτούνται από τα σφαγεία, με την ζημιά που γίνεται να αφορά όλη την αλυσίδα της διοχέτευσης του κρέατος, από τον παραγωγό, στον κρεοπώλη και μετά στον καταναλωτή.

Τόνισε ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου τα σφαγμένα ζώα ήταν "ρυπομένα" ή μύριζαν λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε στην παράδοση, ή έλειπαν κομμάτια του ζώου τα οποία είχαν αφαιρεθεί επειδή είχαν μπαγιάσει.

"Οι κρεοπώλες αναγκάστηκαν να σπαταλήσουν πολλές εργατοώρες για να καθαρίσουν τα ζώα ώστε να μπορούν να καταναλωθούν ενώ σε αρκετές περιπτώσεις προέβησαν σε επιστροφές των σφαγίων", σημείωσε ο κ. Λειβαδιώτης.

Ο Πρόεδρος των κρεοπωλών ανέφερε ότι για αυτή την κατάσταση μεγάλη ευθύνη φέρει το κράτος που επέτρεψε να υπάρχει μονοπώλιο στην σφαγή των ζώων και προειδοποίησε ότι αν δεν ανατραπούν αυτά τα δεδομένα θα δωθούν στην δημοσιότητα φωτογραφίες οι οποίες θα συγκλονίσουν την κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ