«Κλειδώνουν» και οι υπηρεσίες

10% του προσωπικού θα μπορεί να εργάζεται από το γραφείο

Του Νέστορα Βασιλείου

Πολλαπλά προβλήματα αναμένεται ότι θα δημιουργήσει το lockdown, το οποίο βρίσκεται προ των πυλών και προσομοιάζει σε εύρος με αυτό του Μαρτίου 2020.

Ο νευραλγικής σημασίας για την οικονομία, τομέας των υπηρεσιών πονοκεφαλιάζει καθώς καλείται να λειτουργήσει χωρίς την φυσική παρουσία του συνόλου σχεδόν του προσωπικού, που στελεχώνει όλες τις εταιρείες.   

Η αρχική απόφαση της κυβέρνησης και δη του Υπουργείου Υγείας, η οποία επέτρεπε την φυσική παρουσία μόνο δύο ατόμων ανά κτήριο φαίνεται να έχει αναθεωρηθεί μετά τις εντατικές διαβουλεύσεις και επαφές, οι οποίες κράτησαν από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 07/01/2021.

 

Η τελευταία ενημέρωση, που έχουν λάβει οι εταιρείες του τομέα από την κυβέρνηση είναι ότι θα επιτραπεί τελικά στο 10% του προσωπικού τους να μπορεί να εργάζεται από το γραφείο του.   

Το ποσοστό αυτό δεν αφήνει παρά ταύτα ικανοποιημένους τους επαγγελματίες του τομέα, οι οποίοι επιζητούν να ανέβει στο 20%.

Οι προσπάθειες για να επιτραπεί σε περισσότερους υπαλλήλους να εργάζονται από τα γραφεία τους θα συνεχιστούν και σήμερα το πρωί αν και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει η στάση της κυβέρνησης.    

 

 
 
 
 
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ