Ζητούν Voucher για ποτό και φαγητό στους χώρους εστίασης

Οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής ζητούν ένεση από το κράτος και επιδότηση των ποτών και των φαγητών για τους επισκέπτες.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Με το άνοιγμα των ξενοδοχείων υπάρχει επιδότηση της διαμονής των Κυπρίων σε καταλύματα από το Υφυπουργείου Τουρισμού, με τους εκπροσώπους των χώρων εστίασης να ζητούν να επεκταθεί και στα δικά τους υποστατικά η σχετική επιδότηση.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Νεόφυτος Θρασυβούλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, ανέφερε ότι έχουν γίνει διαβήματα ούτως ώστε το αντίστοιχο Πρόγραμμα του Υφυπουργείου Τουρισμού να επεκταθεί και στους χώρους της εστίασης.

Εξηγώντας ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε ότι με το εν λόγω πρόγραμμα του Υφυπουργείου όπως υπάρχει κουπόνι για τις διανυκτερεύσεις των Κυπρίων στα ξενοδοχεία με την πρόταση για επέκτασή του στους χώρους εστίασης, θα υπάρχει επιδότηση για φαγητό ή ποτό για τους Κύπριους που επισκέπτονται τα υποστατικά του τομέα.

Σημείωσε ότι αυτό θα αποτελέσει μία ένεση για τους χώρους εστίασης «μέχρι να ξαναβρούν τα πόδια τους» μετά τα παρατεταμένα Lockdown.

Όσον αφορά την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής από τις 10 του Μάη, ανέφερε ότι «ευελπιστεί ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα υπάρχει Lockdown στην οικονομία».

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι θετικό το ότι θα επαναλειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι από την 1 του Ιουνίου.

Σχετικά με τους ελέγχους και το coronapass ο κ. Θρασυβούλου είπε ότι ο έλεγχος θα είναι δουλειά της αστυνομίας και όχι των ιδιοκτητών ή των εργαζομένων των υποστατικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ