Ψηφιακή μετάβαση στις τηλεπικοινωνίες: Πόσο έτοιμοι είμαστε

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας οφείλουμε να υπηρετήσουμε έναν μεγάλο στόχο: να κάνουμε την ψηφιακή τεχνολογία προσιτή σε κάθε επιχείρηση και νοικοκυριό.

του Αλέξανδρου Ζάχου *

 

Η ψηφιακή μετάβαση δεν αποτελεί πλέον για τη χώρα μας έναν θεωρητικό στόχο αλλά, επιτέλους, μια πραγματική, πρακτική διεργασία σε εξέλιξη που δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες για το μέλλον.

Είτε μιλάμε για τον κυβερνητικό τομέα, είτε για την επιχειρηματικότητα, είτε για τα νοικοκυριά, ο μετασχηματισμός θα ανοίξει για τον πολίτη έναν νέο κόσμο επιλογών και δυνατοτήτων, ενώ την ίδια στιγμή θα εξοπλίσει τη νέα οικονομική προοπτική της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας οφείλουμε να υπηρετήσουμε έναν μεγάλο στόχο: να κάνουμε την ψηφιακή τεχνολογία προσιτή σε κάθε επιχείρηση και νοικοκυριό. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να επικεντρωθούμε στις αξίες που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών μας τη νέα εποχή: έξυπνες λύσεις, νέες τεχνολογίες αιχμής και διαρκής αναβάθμιση των υπηρεσιών, των δικτύων και της εξυπηρέτησης.

 

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Στην Primetel, τον ανεξάρτητο πρωτοπόρο ψηφιακό πάροχο, είμαστε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας. Με τις υποδομές, τα εργαλεία και τις υπηρεσίες μας, αλλά και με ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα που συστηματικά υλοποιείται στα 15 χρόνια της λειτουργίας μας, είμαστε οι ιδανικοί συνεργάτες στην πορεία για την είσοδο στην ψηφιακή εποχή.

Η στάση μας αυτή, εδώ και δέκα χρόνια, αναγνωρίζεται στην αγορά. Σήμερα μας εμπιστεύονται για την επικοινωνία και την ψυχαγωγία τους περισσότεροι από 200.000 συνδρομητές μας, συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 600 παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών διεθνώς, ενώ τεχνολογικοί μας στρατηγικοί συνεργάτες είναι μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες στο εξωτερικό, όπως o όμιλος Telefonica, η Global Cloud Xchange, η Jelastic, η Microsoft και άλλοι.

 

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

Κατ’ αρχάς, για να μπορεί ένας συνεργάτης να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών του, είναι ανάγκη να έχει ο ίδιος ολοκληρώσει τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, κάτι που στην Primetel έγινε με επιτυχία.

Έτσι, πέρα από τις υποδομές μας, έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε κάθε ανάγκη του πελάτη ηλεκτρονικά, γρήγορα και με ασφάλεια, από την οθόνη του, με όλες τις σημερινές εφαρμογές, χωρίς ούτε μία φορά να απαιτηθεί η φυσική του παρουσία.

Αναβαθμίστηκε η εταιρική εφαρμογή MyPrimetel App και η ιστοσελίδα, ενώ απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες σύνδεσης, που πλέον γίνονται από το κινητό σε τρία βήματα. Ενισχύθηκαν τα νέα κανάλια επικοινωνίας και εξυπηρέτησης μέσω email και live chat από social media: Facebook Messenger, WhatsApp, Viber. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον κλάδο η ψηφιακή ταυτοποίηση στοιχείων (eKYC - Electronic Know Your Customer).

Παράλληλα, στο shop.primetel.com.cy η ποικιλία, η ευκολία και η ασφάλεια συνδυάζονται με τιμές που μόνο εμείς μπορούμε να προσφέρουμε στην αγορά. Μαζί δημιουργούμε μια σύγχρονη αγοραστική εμπειρία με πραγματικό όφελος.

Η αξιοποίηση των σύγχρονων καναλιών επικοινωνίας και των ψηφιακών υπηρεσιών μεταμορφώνουν την εμπειρία εξυπηρέτησης, δημιουργώντας περιβάλλον υψηλής λειτουργικότητας και ευκολίας.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Για κάθε πελάτη, το σημαντικότερο στοιχείο που θα καθορίσει την ομαλή μετάβασή του στο νέο ψηφιακό περιβάλλον είναι οι προσιτές, αξιόπιστες και ευέλικτες υπηρεσίες, κάτι για το οποίο στην Primetel είμαστε υπερήφανοι.


Νέο, υπερσύγχρονο δίκτυο κινητής με παγκύπρια κάλυψη, κορυφαία ταχύτητα και επιδόσεις.


Primetel Fiber: Δίκτυο οπτικών ινών σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα για υψηλότερες ταχύτητες, μεγαλύτερη σταθερότητα και τεράστια χωρητικότητα.


Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου διαθεσιμότητας fiber ανά διεύθυνση και προβολή προτεινόμενων πακέτων.


Σύγχρονες υπηρεσίες Business Cloud που προσφέρουν ολοκληρωμένη πλατφόρμα και υποδομή (PaaS and Infrastructure-as-a-Service) συνδυάζοντας δίκτυα, διακομιστές, βάσεις δεδομένων και αποθηκευτικό χώρο σε μία ενιαία λύση.


Ολοκληρωμένα εργαλεία απομακρυσμένης εργασίας και συνεργασίας.


Νέα προγράμματα Giga Unlimited για πραγματικά απεριόριστη επικοινωνία.

 

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Η ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ E-SIM

Η eSIM είναι η ψηφιακή κάρτα που η Primetel έφερε πρώτη στην Κύπρο. Αντικαθιστά τις παραδοσιακές, φυσικές κάρτες SIM, παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσης αγοράς και ενεργοποίησης μέσω κωδικού QR σε όλα τα προγράμματα συμβολαίου και καρτοκινητής. Η eSIM παρέχει ταχύτητα και ευελιξία στην εναλλαγή και διαχείριση μεταξύ των αριθμών και παρόχων, αναλόγως των αναγκών του χρήστη, καθιστώντας την τεχνολογία αυτή ιδιαίτερα εύχρηστη και πρακτική για άτομα που ταξιδεύουν και αναγκάζονται να αλλάξουν σε τοπικό δίκτυο/πάροχο, καθώς και για άτομα που καλούνται να διαχειρίζονται στο ίδιο κινητό προσωπική και επαγγελματική γραμμή.

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Το επιθετικό επενδυτικό μας πρόγραμμα συνεχίζεται. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων σε υποδομές και δίκτυα νέας γενιάς που θέτουν τις βάσεις για την επόμενη μέρα.

Το rollout του νέου υπερσύγχρονου δικτύου κινητής προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, με ενισχυμένη κάλυψη, μεγαλύτερη χωρητικότητα και υψηλότερες ταχύτητες.

Επεκτείνεται διαρκώς το δίκτυο οπτικών ινών, Primetel Fiber, σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και στο σπίτι, προσφέροντας έτσι υψηλότερες ταχύτητες, μεγαλύτερη σταθερότητα και τεράστια χωρητικότητα.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Primetel παραμένει η ανεξάρτητη πρόσβαση της εταιρείας στο διεθνές δίκτυο, με ιδιόκτητα υποθαλάσσια συστήματα που διασφαλίζουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και διασύνδεση υψηλών επιδόσεων με κόμβους του εξωτερικού, με σημεία παρουσίας στη Γερμανία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

 

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΑΣ

Η Primetel είναι ο πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών και υποδομών οι οποίες εξυπηρετούν τη μετάβαση της Κύπρου στην ψηφιακή εποχή.

Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής μας, το 2006, σκοπός μας ήταν να τολμήσουμε περισσότερα και να φτάσουμε πιο μακριά. Είναι χαρακτηριστικό το ότι, μόλις έναν χρόνο μετά, το 2007, γίναμε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εγκατέστησε υπόγειο δίκτυο οπτικών ινών στην Κύπρο. Το 2008 γίναμε η πρώτη εταιρεία που ένωσε την Κύπρο με δύο διεθνή υποθαλάσσια καλώδια, εξασφαλίζοντας ανεξάρτητη πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο.

Στην Primetel η καινοτομία είναι το καύσιμο που μας επιτρέπει να πρωτοπορούμε, να αναπτυσσόμαστε και να μεγαλώνουμε μαζί με τους πελάτες μας.

Συνεχίζουμε, υιοθετώντας ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η τεχνολογία, ενδυναμώνοντας τους ανθρώπους μας, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες και κοιτώντας με αισιοδοξία το μέλλον που έρχεται.

 

* Senior Manager, Marketing & Products, Primetel

-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ