Έληξε η απεργία στην εταιρεία λεωφορείων στη Λάρνακα

Το Υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησε σήμερα έμβασμα προς την εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας.

Αναστάλησαν τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν το πρωί οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» στη Λάρνακα, ύστερα από διαβεβαιώσεις της εταιρείας πως μέχρι την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι μισθοί τους για το μήνα Νοέμβριο.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Νάντια Κυρίτση, Επαρχιακή Γραμματέας Λάρνακας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, «το Υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησε σήμερα έμβασμα προς την εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας. Η εταιρεία με επιστολή της προς τις Συντεχνίες ενημέρωσε για την καταβολή του εμβάσματος, για την αποστολή τιμολογίου εκ μέρους της προς το Υπουργείο Μεταφορών και για το ότι θα καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων για τον μήνα Νοέμβριο, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου».
 
Πρόσθεσε ότι «γύρω στις 3.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην παρουσία και των Συντεχνιών και αποφασίστηκε όπως ανασταλούν τα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγελθεί, αφού θα γίνει η καταβολή των μισθών τους για τον μήνα Νοέμβριο».
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα σε κοινή γραπτή ανακοίνωση τους οι Συντεχνίες Σ.Ε.Γ.ΔΑ.ΜΕ.ΛΙ.Ν.-ΠΕΟ, Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ.-ΣΕΚ, ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ ανέφεραν ότι «εάν μέχρι σήμερα το απόγευμα δεν καταβληθεί ο μισθός των εργαζομένων για το μήνα Νοέμβριο και όλα τα Ταμεία τους (από τον Σεπτέμβριο 2018 και τον Ιανουάριο του 2018) τότε αύριο Τρίτη 4 Δεκεμβρίου από τις 12 τα μεσάνυχτα θα κατέλθουμε σε απεργία λόγω εξαναγκασμού του εργοδότη μας».
 
 Οι τρεις Συντεχνίες κάλεσαν «έστω και την υστάτη την εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας να σεβαστεί τους εργαζόμενους και την εργασία που της παράσχουν», ενώ κάλεσαν τις αρμόδιες Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας «να παράσχουν τις καλές τους υπηρεσίες ώστε να επιλυθεί το μόνιμο πια πρόβλημα της μη έγκαιρης καταβολής των μισθών των εργαζομένων, οι οποίοι μένουν κάθε μήνα εκτεθειμένοι και δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ