Ενέκριναν οικονομική στήριξη στους οινοπαραγωγούς

Συνολικού ύψους που δεν θα ξεπερνά συνολικά τα €200.000

Την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης προς τους οινοπαραγωγούς, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Γεωργίας να ετοιμάσει σχέδιο στήριξης του αμπελοοινικού τομέα, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε Σχέδιο Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα (Οινοπαραγωγή). 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται, ενέκρινε την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης προς τους οινοπαραγωγούς, συνολικού ύψους που δεν θα ξεπερνά συνολικά τα €200.000.

Εξουσιοδότησε επίσης τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος να ετοιμάσει σχέδιο στήριξης του αμπελοοινικού τομέα, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η κ. Παρισινού αναφέρει ακόμη ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, εξουσιοδότησε επίσης την Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων να κοινοποιήσει το σχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το «προσωρινό πλαίσιο κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Διαβάστε επίσης: Ναι στην πώληση κηροζίνης από χρηματοδέκτη λένε οι πρατηριούχοι

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ