Η ΟΕΒ χαιρετίζει την παραπομπή σε διαιτησία της διαφοράς στα Λιμάνια

Η ΟΕΒ με αυστηρή ανακοίνωση της το πρωί της ίδιας μέρας υποδείκνυε προς πάσα κατεύθυνση ότι η παραπομπή σε διαιτησία είναι η μοναδική νόμιμη οδός.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την βαθιά της ικανοποίηση για τα υγιή αντανακλαστικά της Κυβέρνησης και την παραπομπή σε διαιτησία της εργατικής διαφοράς για τους λιμενεργάτες.

Με επιστολή της ημερ. 4/1/2019, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κυρία Βασιλική Αναστασιάδη, ενεργοποιεί χωρίς καθυστέρηση τις επιταγές του Περί Λιμενεργατών Νόμου.

Όπως είναι γνωστό,  η ΟΕΒ με αυστηρή ανακοίνωση της το πρωί της ίδιας μέρας (επίσης επισυνάπτεται για εύκολη αναφορά), υποδείκνυε προς πάσα κατεύθυνση ότι η παραπομπή σε διαιτησία είναι η μοναδική νόμιμη οδός.

Η ΟΕΒ ήδη βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τα επηρεαζόμενα Μέλη της για υπόδειξη του Μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου που θα εκπροσωπήσει την εργοδοτική πλευρά. 

Η ΟΕΒ τονίζει ότι σύμφωνα με το Νόμο, η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι δεσμευτική και τελεσίδικη για τα δυο μέρη, ενώ η λήψη απεργιακών μέτρων από τώρα και στο εξής είναι έκδηλα παράνομη.

Παράλληλα η ΟΕΒ επαναλαμβάνει την ισχυρή αποφασιστικότητα της για προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ