Προς ρύθμιση το επάγγελμα του ντελιβερά

Κοντά σε συμφωνία εργοδότες και συντεχνίες, αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΠΕΟ

Προς ρύθμιση φαίνεται να οδεύει το επάγγελμα του ντελιβερά. Εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας η διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτικής και συνδικαλιστικής πλευράς ώστε να καθοριστεί ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργεί το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο εκπρόσωπος της ΠΕΟ Νεόφυτος Τιμινής εκτίμησε ότι οι δυο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία αν και δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες όσον αφορά στο διάλογο που διεξάγεται. Ο κ. Τιμινής ανέφερε ότι η επικείμενη συμφωνία θα πρέπει να λύνει τα προβλήματα των δυστυχημάτων, των χαμηλών μισθών, καθώς επίσης και της φθοράς στις μοτοσικλέτες και του κόστους των καυσίμων. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι, ώστε οι συλλογικές συμβάσεις να τηρούνται από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο κ. Τιμινής πρόσθεσε ότι πέραν της συμφωνίας που ενδεχομένως να επιτευχθεί, το κράτος πρέπει να έρθει με νομοθεσία, η οποία να ρυθμίζει συνολικά τον κλάδο και να υποχρεώνει όλους να τηρούν το νόμο. Αν υπάρξει η απαραίτητη ρύθμιση, ο κλάδος, σημείωσε θα καταστεί πιο ελκυστικός.

Από πλευράς τους οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι πρόκειται για πολύ δύσκολο επάγγελμα με αντίξοες συνθήκες τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένα φαινόμενο κλοπής μοτοσικλετών, ενώ υπάρχει πάντα ο φόβος των ρατσιστικών επιθέσεων όπως αναφέρθηκε με την άσκηση βίας εναντίον των ξένων εργαζομένων. Όσον αφορά στο μεροκάματο, αυτό για ένα 8ωρο δουλειάς ανέρχεται στα 30-35 ευρώ, όπως αναφέρθηκε.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομάζουν τα 2 ευρώ το λίτρο στα καύσιμα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ