Επιχειρηματική αποστολή και Φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ, Όθωνας Θεοδούλου, υπέδειξε «την ελκυστικότητα της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην παροχή υπηρεσιών και στον τουρισμό»

Με στόχο, την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων Κύπρου – Αυστρίας, το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Αυστρίας, διοργάνωσαν επιχειρηματική αποστολή, Φόρουμ και δεξίωση δικτύωσης στη Βιέννη στις 6 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, το Φόρουμ προσφώνησε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ, Όθωνας Θεοδούλου, ο οποίος υπέδειξε «την ελκυστικότητα της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην παροχή υπηρεσιών και στον τουρισμό».

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια του Φόρουμ παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός σε επενδυτικά ταμεία, σε ακίνητα, σε πράσινη ενέργεια και στο ICT, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως περιφερειακή και διεθνής βάση για επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται, αναλύθηκε εις βάθος η υπογραμμένη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Αυστρίας.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα των δύο χωρών και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των συμμετεχόντων κυπριακών εταιρειών.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι στην παρουσίασή του ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Αυστρίας, Νίκος Κυριακίδης, «εξήρε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και υπογράμμισε τις ευκαιρίες που προσφέρονται τόσο δια μέσου του νομικού όσο και του φορολογικού μας συστήματος για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (FDI)».

Εξέφρασε, ακόμη, «την ετοιμότητα των κυπριακών επιχειρήσεων για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Αυστρίας».

Μετά την ολοκλήρωση του Επιχειρηματικού Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε δεξίωση δικτύωσης, κατά την οποία οι Κύπριοι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν Αυστριακούς ομολόγους τους.

«Η εν λόγω επιχειρηματική αποστολή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθώς και τις κατά τόπους Πρεσβείες και Εμπορικά Κέντρα της Δημοκρατίας, με απώτερο στόχο την προώθηση της Κύπρου και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξουσιοδότηση για πιθανές κινητοποιήσεις έλαβαν οι συντεχνίες της ΑΗΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ