ΕΜΕΛ: Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με επ'αόριστον απεργία 

Από τις 26 Μαρτίου

Την απόφαση όπως κατέλθουν σε επ` αόριστον απεργία από τις 26 Μαρτίου, εάν δεν υπάρξει επαναφορά των ωφελημάτων που τους αποκόπηκαν το 2014, αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού.
 
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν απόψε έκτακτη Γενική Συνέλευση στο οίκημα της ΣΕΚ Λεμεσού, με αφορμή και την αδυναμία που είχε εκφράσει χθες η εταιρεία να καταβάλει το 100% του μισθού Φεβρουαρίου, κάτι που ωστόσο έγινε σήμερα κατορθωτό, με παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου.
 
Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές, οι εργαζόμενοι, τόσο της ΣΕΚ όσο και της ΠΕΟ, αποφάσισαν ομόφωνα όπως δώσουν διορία μέχρι τις 25 Μαρτίου, ώστε η εταιρεία να υλοποιήσει την υποχρέωση που είχε, από την 1η Ιανουαρίου 2018, να αποκαταστήσει πλήρως τα ωφελήματα που παραχωρήθηκαν το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης.
 
Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνουν, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν, από τις 26 Μαρτίου, σε επ` αόριστον απεργία.
 
Σχετική επιστολή για τις αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΜΕΛ, αναμένεται να αποσταλεί αύριο στην εταιρεία, με κοινοποίηση στα αρμόδια Υπουργεία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ