KPMG ΚΥΠΡΟΥ: Στεκόμαστε φάρος και αρωγός στις αξίες και στις δεσμεύσεις μας

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι από τους πρωταρχικoύς στόχους της εταιρείας μας, η οποία διαμορφώνει τη δική της στρατηγική και πρακτικά την προωθεί, μέσω των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της KPMG καταρτίζεται με ορίζοντα τριετίας και είναι ευέλικτη, δηλαδή αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς και τα δεδομένα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Οι πυλώνες στους οποίους η εταιρεία μας αναπτύσσει δράσεις είναι η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός και το περιβάλλον. Η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι πρωταρχικός στόχος για εμάς, και στο πλαίσιο αυτό εναρμονίζουμε και διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας μέσω των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΕ

Eν καιρώ πανδημίας, η εταιρεία μας προέβη σε δωρεά εξιδεικευμένου ιατρικού εξοπλισμού (αναπνευστήρα) προς τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Επιπλέον, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 70 χρόνων λειτουργίας μας, χρηματοδοτήσαμε την ανακαίνιση του δωματίου «Kangaroo Care» και θηλασμού του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών «Θερμοκοιτίδα Αγάπης». Η εταιρεία μας στηρίζει διαχρονικά το έργο του ΣΠΑΒΟ, το σωματείο Αλκυονίδες, Hope for children, Καραϊσκάκειο ίδρυμα, Πορεία Χριστοδούλας, Europa Donna Κύπρου, Europa Uomo Κύπρου, ΚΥΦΑ Κύπρου, Telethon κ.ά. Φέτος, εθελοντές από την εταιρεία μας έλαβαν μέρος στον οδικό έρανο του Ραδιομαραθωνίου, στηρίζοντας έμπρακτα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.

Παράλληλα, ένεκα της προώθησης της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία, προχωρήσαμε σε δωρεά αριθμού υπολογιστών σε διάφορα σχολεία, ούτως ώστε να συνδράμουμε στη διασφάλιση του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση. Είμαστε επίσης αρωγοί στις πρωτοβουλίες «Πακέτα Αγάπης» για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και στην εκστρατεία «Όλα τα παιδιά με σχολικά», σε συνεργασία με το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού. Το προσωπικό μας συμμετέχει μαζικά στο κάλεσμά μας για συλλογή σχολικών προμηθειών, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία ακολούθως δίνονται σε οικογένειες και παιδιά που τα χρειάζονται. Επιπλέον, στηρίζουμε οικονομικά τις Παιδικές Στέγες Λευκωσίας και Λεμεσού καθώς επίσης και το ΚΕΠΑ Άγιος Χριστόφορος στο Παραλίμνι.

Παραχωρήσαμε και φέτος υποτροφίες σε προπτυχιακά προγράμματα, στο πλαίσιο συνεργασίας μας με το CIM, καθώς και βραβεία σε αριστούχους μαθητές της Σχολής Κωφών, Σχολής Τυφλών και σε διάφορα τοπικά πανεπιστήμια.

Είμαστε διαχρονικοί υποστηρικτές δράσεων κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως καθαρισμοί σε παραλίες, εκδρομικούς χώρους κ.ά. Ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής μας προσφοράς εστιάστηκε στην αρωγή όσων πλήγηκαν από τις πυρκαγιές, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Πραγματοποιήσαμε δενδροφύτευση στην κοινότητα των Αγίων Βαβατσινιάς, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή μας, πιστοί στις αξίες που μας διέπουν και στην υπόσχεσή μας να προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο γύρω μας καλύτερο.

Τέλος, αναφορικά με τις δράσεις μας για το περιβάλλον, εργαζόμαστε συστηματικά για την επίτευξη της καλύτερης διαχείρισης των σχετικών επιπτώσεων που προκύπτουν από τις δραστηριότητές μας. Συμμετέχουμε σε διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας, ανακυκλώνουμε χαρτί σε ειδικούς κάδους και έχουμε εφαρμόσει διαδικασίες για περαιτέρω μείωση εκτυπώσεων και κατανάλωσης μελανιών. Άλλωστε, οι  εργασίες μας διεκπεραιώνονται εδώ και χρόνια ηλεκτρονικά, επιτρέποντάς μας ήδη σημαντικές εξοικονομήσεις σε αναλώσιμα.

Ανακυκλώνουμε, επίσης,  τα ηλεκτρονικά μας απόβλητα, μέσω προμηθευτών ή εγκεκριμένων εταιρειών. Επιπλέον, προχωρήσαμε στην εγκατάσταση του καινοτόμου συστήματος εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας Powerstar®, με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. To 2021, ανακοινώσαμε τη συνεργασία μας με την EnergyIntel, η οποία προνοεί την παροχή της καινοτόμας λύσης εξοικονόμησης ενέργειας, PayGreen. Η συνεργασία μας αφορά την εγκατάσταση δύο φωτοβολταϊκών συστημάτων στα κτήρια των γραφείων μας, σε Λευκωσία και Λεμεσό.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Διαχρονικά, διατηρούμε στρατηγική συνεργασία με διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα, φιλανθρωπικούς συνδέσμους, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), διάφορες σχολές και πανεπιστήμια σε Κύπρο και εξωτερικό. Πυρήνας της φιλοσοφίας της εταιρείας μας είναι η έννοια της προσφοράς. Προσφορά στην κοινωνία, στους πελάτες, στους εργαζομένους και στους συνεργάτες μας. Δρώντας πάντα ανθρωποκεντρικά, επενδύουμε διαχρονικά στο ανθρώπινο δυναμικό μας και την συνεχιζόμενη κατάρτισή του. Η επένδυσή μας στη διά βίου μάθηση του προσωπικού μας είναι μια σταθερή αξία, την οποία υλοποιούμε από τη μέρα ίδρυσής μας.

Η ασφάλεια, επίσης, στον χώρο εργασίας αποτελεί προτεραιότητά μας. Από την πρώτη στιγμή της έναρξης της πανδημίας, έχουμε θέσει ως στόχο μας τη διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων μας. Πριν ακόμα το ξέσπασμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, είχαμε ενεργοποιήσει εσωτερικά αρμόδια ομάδα που παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις. Έχουμε εγκαταστήσει ειδικό σύστημα ενδοεπικοινωνίας, που επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με το προσωπικό μας και τους συνεταίρους. Έχουμε προωθήσει την τηλεργασία/εξ αποστάσεως εργασία, εξασφαλίζοντας ότι το προσωπικό μας θα έχει πρόσβαση σε οτιδήποτε χρειάζεται για να διεκπεραιώσει τις εργασίες του ηλεκτρονικά.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των ανθρώπων μας, που επηρεάζονται από τις αλλαγές και τις αποφάσεις της διοίκησης, προωθούμε τη συμμετοχή και την ανάμιξη όλων των ενδιαφερόμενων μερών, μέσω της ανοικτής ενημέρωσης και της διαβούλευσης. Επενδύουμε στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη, στη διαφάνεια και στον διάλογο και στη συνάρτηση των αξιών μας και της επιχειρηματικής μας στρατηγικής.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

Οι άνθρωποί μας αποτελούν τον πυρήνα της εταιρείας μας. Δεσμευόμενοι να είμαστε πάντα κοντά τους και με επίκεντρο τις ανάγκες τους, έχουμε δημιουργήσει το KPMG Gym ενώ προσφέρουμε υπηρεσίες γιατρού και εργασιακού ψυχολόγου στους εργαζομένους μας. Παράλληλα, στην εταιρεία μας λειτουργεί το Parenting Academy που προσφέρει μια πληθώρα σεμιναρίων σε γονείς. Επίσης, ως μέρος της BeWell@KPMG στρατηγικής μας, υιοθετήσαμε το Flex Friday για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το Flex Friday έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους μας να ορίσουν την ευελιξία, με τρόπο που βελτιστοποιεί τη δική τους ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και τους δίνει την ελευθερία να επιλέξουν πώς θέλουν να διαχειριστούν το χρόνο τους και να αποφασίσουν για το δικό τους πρόγραμμα εργασίας, ενώ συνεχίζαμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας, χωρίς διακοπή κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων ημερών.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΕΣ

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι από τους πρωταρχικούς στόχους της εταιρείας μας, η οποία διαμορφώνει τη δική της στρατηγική και πρακτικά την προωθεί, μέσω των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Οι εταιρικές αξίες οι οποίες μας διέπουν είναι ακεραιότητα, αριστεία, θάρρος, μαζί, για το καλύτερο (integrity, excellence, courage, together, for better). Με αυτές τις αξίες να μας οδηγούν, δρούμε σε ένα πλαίσιο ευθύνης για την κοινωνία, τον πλανήτη και τις μελλοντικές γενιές.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ KAI ESG

Η παγκόσμια στρατηγική μας αναφορικά με το ESG είναι ένα πρόγραμμα που καθοδηγείται από το KPMG: Impact Plan, που αποτελεί κρίσιμο μέρος της υλοποίησης της συλλογικής στρατηγική μας. Η KPMG International κοινοποίησε αναφορά προόδου για το σύνολο των δεσμεύσεών της που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG), που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά το 2021. To KPMG: Impact Plan περιγράφει το πώς η KPMG στην ολότητά της υποστηρίζει δράσεις, στους ακόλουθους τέσσερις πυλώνες: Πλανήτης, Άνθρωπος, Ευημερία και Διακυβέρνηση. Το Impact Plan καταγράφει τα πιο πρόσφατα δεδομένα από όλη την ΚPMG και απεικονίζει την πρόοδο που σημειώθηκε, σε σχέση με τις μετρήσεις του Διεθνούς Επιχειρηματικού Συμβουλίου (IBC) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Το ESG βρίσκεται στο προσκήνιο της παγκόσμιας ατζέντας, με τη σημαντικότητα του να αυξάνεται διαρκώς. Ως εκ τούτου, η KPMG διαμόρφωσε τη στρατηγική της, η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη με το επιχειρηματικό μοντέλο και τις αξίες της, με στόχο να επιτύχει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα. Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση, με κύριες προτεραιότητες τον Πλανήτη, τον Άνθρωπο, την Ευημερία και τη Διακυβέρνηση, που προσβλέπει όχι μόνο στη συμμόρφωση με Ευρωπαϊκούς κανονισμούς αλλά και στην ουσιαστική συμβολή για αντιμετώπιση τοπικών και διεθνών προκλήσεων.  Στο πλαίσιο αυτό, η KPMG θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας που έχει θέσει, μέχρι το 2025. Τα εργαλεία και οι πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί είναι πλήρως εναρμονισμένα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030, το όραμα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050, και κατ’ επέκταση τους φιλόδοξους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Οι συνέπειες του κορωνοϊού αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία είναι εμφανείς στην καθημερινότητά μας. Πορευόμενοι με τους ανθρώπους μας, προσπαθούμε με την αποφασιστικότητα και την καινοτομία που μας χαρακτηρίζει ως εταιρεία να χτίζουμε μαζί τους σε θέματα ΕΚΕ. Στεκόμαστε φάρος και αρωγός στις αξίες και στις δεσμεύσεις μας. Ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιούμαστε, ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών, επηρεάζεται σημαντικά από εξωγενείς παράγοντες, και η κάμψη της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομίας σαφέστατα και τον έχει επηρεάσει αρνητικά. Παρόλα αυτά, αποδείχθηκε ανθεκτικός, καθώς αναδιαρθρώθηκε τα τελευταία χρόνια, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων, των επενδυτών και της κοινωνίας. Η εταιρεία μας συνεχίζει να σχεδιάζει και να προγραμματίζει δράσεις ΕΚΕ, εστιάζοντας σε θέματα τα οποία αναδεικνύονται ως επείγοντα, σύμφωνα με τις εξελίξεις αλλά και διαχρονικά, παραμένοντας δίπλα στους ανθρώπους της εταιρείας μας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Εταιρικό Προφίλ

H KPMG δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1948 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 800 επαγγελματίες, σε 6 γραφεία, σε όλο το νησί. Αποτελεί μέλος του οργανισμού KPMG International Limited, ενός παγκόσμιου δικτύου ανεξάρτητων εταιρειών παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η KPMG δραστηριοποιείται σε 143 χώρες και περιοχές, εργοδοτώντας περίπου 265,000 επαγγελματίες, σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι πελάτες επιλέγουν την KPMG για την παροχή υψηλής ποιότητας επαγγελματικών υπηρεσιών, που βασίζεται στην πολύχρονη πείρα, την εξειδίκευση και τη βαθιά γνώση της τοπικής αγοράς.

Στοιχεία επικοινωνίας

Εσπερίδων 14, 1087, Λευκωσία

Τηλ.: 22209000

Email: kpmg@kpmg.com.cy

Ιστοσελίδα: kpmg.com.cy

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

 ΥΓΕΙΑ

• ΔΩΡΕΑ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΘ (ΓΝΛ)

• ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ «KANGAROO CARE» ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Στηρίζουμε:

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ

• HOPE FOR CHILDREN, ΣΠΑΒΟ

• ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

• ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΣ

• EUROPA DONNA/ UOMO ΚΥΠΡΟΥ

• ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

• ΔΩΡΕΑ ΑΡΙΘΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

• Cyber Days στα σχολεία για ενημέρωση των μαθητών για τους κινδύνους του διαδικτύου

• «ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ»

• ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

• ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

• ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΩΦΩΝ, ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

 

 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

• ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

• ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΕ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΛΑΔΑ

• ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

• ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

• ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

 

 ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

• Δια βίου μάθηση

• KPMG Gym

• Parenting Academy

Διαβάστε επίσης: Πυξίδα της TRUST ήταν και παραμένει η διασφάλιση του ασφαλέστερου δυνατού αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ