Τέλος εποχής για την VICE - Κλείνει την ιστοσελίδα, προχωρά σε μαζικές απολύσεις

Η Vice Media σχεδιάζει να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, να σταματήσει τη δημοσίευση στη ναυαρχίδα της ιστοσελίδας της

Να απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους και να σταματήσει τα δημοσιεύματα στη ναυαρχίδα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας της σκοπεύει η Vice Media Group, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε υπόμνημα προς τους υπαλλήλους την Πέμπτη. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πλήγμα σε μια εταιρεία που υπήρξε πρωτοπόρα στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, και η οποία γνώρισε την αποθέωση πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

«Δεν είναι πλέον οικονομικά αποδοτικό για εμάς να διανέμουμε το ψηφιακό μας περιεχόμενο με τον τρόπο που το κάναμε προηγουμένως», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Μπρους Ντίξον στο υπόμνημα, το οποίο είδε το NBC News.

Ο Ντίξον πρόσθεσε ότι η εταιρεία «θα αναζητήσει τώρα συνεργασίες με καθιερωμένες εταιρείες μέσων ενημέρωσης για τη διανομή του ψηφιακού μας περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των ειδήσεων, στις παγκόσμιες πλατφόρμες τους, καθώς θα μεταβούμε πλήρως σε ένα μοντέλο στούντιο».

Το Refinery29, το γυναικείο lifestyle brand της εταιρείας, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως «αυτόνομη διαφοροποιημένη ψηφιακή εκδοτική επιχείρηση», δήλωσε ο Ντίξον, αν και τα στελέχη βρίσκονται «σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση αυτής της επιχείρησης και συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία». Σημειώνεται ότι το Vice εξαγόρασε το Refinery29 το 2019.

Στρατηγική αλλαγή

«Με αυτή τη στρατηγική αλλαγή έρχεται η ανάγκη να αναπροσαρμόσουμε τους πόρους μας και να εξορθολογήσουμε τις συνολικές λειτουργίες μας στο Vice», έγραψε ο Ντίξον στο υπόμνημα. «Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι θα μειώσουμε το εργατικό μας δυναμικό, καταργώντας αρκετές εκατοντάδες θέσεις».

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, το Vice θεωρούνταν ένα από τα πλέον ανερχόμενα εμπορικά σήματα στα ψηφιακά μέσα, γνωστό για το θρασύ δημοσιογραφικό του στυλ και τις μακρόπνοες εμπορικές φιλοδοξίες του. Στην ακμή του, που συνέπεσε με μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων, το Vice ήταν μια επαναστατική αυτοκρατορία που περιελάμβανε έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο, ένα στούντιο ψυχαγωγίας, μια σειρά HBO, ένα καλωδιακό τηλεοπτικό κανάλι και μια εσωτερική εταιρεία μάρκετινγκ.

Η πολιτιστική άνοδος της εταιρείας αντανακλούσε εκείνη του BuzzFeed και του Vox, υποδεικνύοντας ένα μελλοντικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης με άξονα τις νεοφυείς επιχειρήσεις που ξεκινούν σε ψηφιακή μορφή. Το ειδησεογραφικό τμήμα ήταν γνωστό για την αποστολή ανταποκριτών σε χώρες όπως η Ουκρανία και η Βενεζουέλα, όπου αναφέρονταν σε συγκρούσεις με μια αισθητική αντάρτικου που ερχόταν σε έντονη αντίθεση με τις παραδοσιακές τηλεοπτικές ειδήσεις.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε επίσης: Tεχνολογία: Νέο εργασιακό τοπίο στην Κύπρο - Ποιες οι μεγαλύτερες ελλείψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ