Συγκέντρωση για το ΓεΣΥ πραγματοποίησε η ΑΣΔΥΚ

Όπως ελέχθη, με το νέο σύστημα υγείας θα μειωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών γιατί ο ασθενής θα μπορεί να εξυπηρετηθεί είτε στα δημόσια είτε στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό την ενημέρωση των μελών της και άλλων δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), πραγματοποίησε την Παρασκευή, η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ).
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στην εκδήλωση μίλησε η Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Αμάντα Χρυσάφη. Στην ομιλία της η κ. Χρυσάφη τόνισε ότι μέχρι την 1η Ιουνίου 2019 κάθε πολίτης πρέπει να κάνει εγγραφή στο Σύστημα Υγείας για να μπορεί να λαμβάνει υπηρεσίες υγείας από το ΓεΣΥ. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω του συστήματος που ανάπτυξε ο ΟΑΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gesy.org.cy, είτε μέσω του προσωπικού του γιατρού.
 
Επίσης η κ. Χρυσάφη ανέλυσε τον φιλόδοξο σκοπό του ΓεΣΥ για ένα καθολικό, ισότιμο και αλληλέγγυο σύστημα υγείας. Υπογράμμισε ότι με το νέο σύστημα υγείας θα μειωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών γιατί ο ασθενής θα μπορεί να εξυπηρετηθεί είτε στα δημόσια είτε στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.
 
Επίσης ο διορισμός Επιτρόπου Εποπτείας, που θα επιλαμβάνεται παραπόνων από τους ασθενείς, θα βοηθήσει στη διαρκή βελτίωση του Συστήματος.
 
Στην συνέχεια, η κ. Χρυσάφη απάντησε σε ερωτήσεις που έθεσε το ακροατήριο βοηθώντας τους παρευρισκόμενους να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ