Μπλόκο Λοττίδου στον Οδυσσέα για 20 προσλήψεις στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Η Επίτροπος κάνει λόγο για μονομερή ενέργεια.

Του Χρήστου Μιχάλαρου

Έμμεσο «μπλόκο» στην πρόσληψη 20 εργοδοτούμενων στην Ελεγκτική Υπηρεσία βάζει με έκθεσή της η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού-Λοττίδου.

Το γραφείο της Επιτρόπου διερεύνησε σχετικό παράπονο του Κλαδικού Συμβουλίου Υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και εισηγείται στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη να επανεξετάσει την απόφασή του και να μην προχωρήσει σε καταρτισμό των εν λόγω συμβάσεων απασχόλησης, μέχρι ξεκαθαρίσουν όλα τα ζητήματα που εγείρονται, σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Προσωπικού.

Το όλο ζήτημα προέκυψε μετά την απόφαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να προσλάβει 20 άτομα για κάλυψη κενών θέσεων, με διαδικασίες οι οποίες, σύμφωνα με την Επίτροπο, δεν βρίσκονται σε αρμονία με τη νομοθεσία και την συνήθη πρακτική.

«Ο Γενικός ελεγκτής ως Αρμόδια Αρχή όφειλε να αντλήσει καθοδήγηση από το Σχέδιο Υπηρεσίας που έπρεπε να προηγηθεί της προκήρυξης και όχι εκ των υστέρων να προκαταλάβει την διαμόρφωση του Σχεδίου στα μέτρα των προσόντων και των όρων εργασίας που ο ίδιος μονομερώς διαμόρφωσε», τονίζει η Επίτροπος.

Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive