Μια ανάσα πριν από το ΓεΣΥ με μόνο 100 ειδικούς ιατρούς

Τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΥ αναφέρουν πως πέραν των 380 χιλιάδων ενήλικων δικαιούχων έχουν κάνει την εγγραφή τους στο σύστημα.

Της Άννας-Μαρίας Ευτυχίου

Σε λίγες μέρες αρχίζει η πρώτη φάση εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ). Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί παραμένουν, κυρίως για τον αριθμό των γιατρών που έχουν συμβληθεί με το σύστημα και ειδικά για τους Παιδιάτρους και τους Ειδικούς Ιατρούς.

Την ίδια ώρα αισιοδοξία επικρατεί στο κυβερνητικό μέτωπο, επισημαίνοντας μάλιστα πιθανά προβλήματα που θα εμφανιστούν. Ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως δεν πρέπει να απογοητευτούμε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να πεισμώσουμε και όπου παρουσιάζονται στρεβλώσεις να παρεμβαίνουμε, για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του Σχεδίου».

* Τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΥ αναφέρουν πως πέραν των 380 χιλιάδων ενήλικων δικαιούχων έχουν κάνει την εγγραφή τους στο σύστημα.

* Πέραν των 44 χιλιάδων παιδιών έχουν επίσης εγγραφεί στο ΓεΣΥ.

* Όσον αφορά τους γιατρούς, 341 Προσωπικοί Ιατροί ενηλίκων έχουν συμβληθεί με το ΓεΣΥ και 86 Παιδίατροι ως Προσωπικοί Ιατροί για παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα με την εφημερίδα "Σημερινή" που κυκλοφορεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ