Ποιοι είναι οι 821 γιατροί της Πλατφόρμας Ιδιωτικής Ιατρικής

Δηλώνουν υπέρ ενός Μεικτού Συστήματος Υγείας.

Της Σκεύης Σταύρου και της Θεοδώρας Νικολάου

Τον κατάλογο με τους ιατρούς που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), και αντ’ αυτού να ενώσουν δυνάμεις μέσω της Πλατφόρμας Ιδιωτικής Ιατρικής, αποκαλύπτει σήμερα η «Σημερινή».

Υπενθυμίζεται ότι η Πλατφόρμα Ιδιωτικής Ιατρικής (Private Medical Network), αποτελεί ένα δίκτυο ιατρών -κατά το πλείστoν ειδικών γιατρών- νοσηλευτηρίων, καθώς και διαγνωστικών, ακτινολογικών και κλινικών εργαστηριακών κέντρων.

Όπως ξεκαθάρισαν σε δηλώσεις τους στη «Σ» μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της πρωτοβουλίας, η Πλατφόρμα Ιδιωτικής Ιατρικής διαφωνεί με το προτεινόμενο ΓεΣΥ, αφού με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε έκπτωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και, αργά ή γρήγορα, σε κατάρρευση.

Δηλώνουν υπεύθυνα ότι είναι υπέρ ενός Μεικτού Συστήματος Υγείας, όπου ο πολίτης θα καταβάλλει μεν την εισφορά του, όπως σήμερα, αλλά θα έχει τη δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής του ασφαλιστικού του φορέα, καθώς και την πραγματική επιλογή του ιατρού και του νοσηλευτηρίου του.

«Ωστόσο», προσθέτουν, «για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό απαιτούνται νομοθετικές αλλαγές, οι οποίες αν τελικά επιτευχθούν, δηλώνουμε έτοιμοι να ενταχθούμε στο νέο σύστημα και αυτό θα εξασφαλίσει την καθολική συμμετοχή γιατρών και νοσηλευτηρίων και ο πολίτης θα μπορεί πραγματικά να απολαμβάνει αυτό το οποίο από την αρχή του υποσχέθηκαν».

Διαβάστε τα ονόματα και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην "Σημερινή" που κυκλοφορεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ