Η Gordian Holdings ανακοίνωσε εξαγορά του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου 

Η Gordian Holdings Limited, επενδυτής με ηγετική θέση στην αγορά χαρτοφυλακίων εξασφαλισμένων χρεών - δανείων και ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου από χρηματοδοτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται θυγατρικές εταιρείες της Apollo Global Management, από τους κορυφαίους διαχειριστές εναλλακτικών επενδύσεων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συναλλαγή «αφορά στη νομική ολοκλήρωση του Έργου Helix (Project Helix) και αποτελεί τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου του, το οποίο περιλαμβάνει 14,024 δάνεια εταιρικών και μικρομεσαίων οφειλετών με το σύνολο των δανειακών συμβάσεων να αγγίζει τα €5.7 δισεκατομμύρια, τα οποία είναι εξασφαλισμένα από 9,065 ακίνητα, από την Τράπεζα Κύπρου στην Gordian Holdings που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου 2019».
 
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Τράπεζα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χαρτοφυλάκιο για μια μεταβατική περίοδο υπό την επίβλεψη της Gordian Holdings, αναφέρεται.
 
Η συναλλαγή έχει λάβει τις σχετικές εγκρίσεις τόσο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
 
Σημειώνεται πως η συναλλαγή αποτελεί την πρώτη αγορά ΜΕΔ με εξασφαλίσεις που λαμβάνει χώρα στην Κυπριακή Δημοκρατία ενώ θεωρείται η μεγαλύτερη, ως σήμερα, μεταβίβαση χαρτοφυλακίου δανείων που έχει πραγματοποιηθεί σε Ελλάδα και Κύπρο.
 
Επίσης, αποτελεί, όπως αναφέρεται, σημαντικό ορόσημο για τη μείωση των μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στην κυπριακή οικονομία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ