Πωλήθηκε το Nicosia Mall

Έπεσαν οι τελικές υπογραφές.

Ολοκληρώθηκε η πώληση του Nicosia Mall, καθώς σήμερα έπεσαν και οι τελευταίες υπογραφές ανάμεσα στους εμπλεκόμενους για την μεταβίβαση των μετοχών. 

Το ποσό πώλησης ανέρχεται σε περίπου €100 εκ. 

Η διαδικασία κατάφερε να ολοκληρωθεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ και με διαδικασίες που υπό άλλες συνθήκες θα χρειάζονταν πολύ περισσότερο, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today πιστώνεται προσωπικά στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του εμπορικού κέντρου Μιχάλη Χατζηπαντέλα ο οποίος ανέλαβε τα ηνία και την οργάνωση της συναλλαγής μόλις πριν από τέσσερις μήνες. 

Μέσα σε αυτό το διάστημα, λήφθηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις κυβερνητικές υπηρεσίες και ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια που υπήρχαν, προκειμένου η πράξη μεταβίβασης και η συναλλαγή να γίνει ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Νέοι μέτοχοι είναι εταιρίες Zorbas, PHC, Voici La Mode και υπεραγορά Αθηαινίτης), καθώς επίσης και η Athienitis Contractors, η οποία σήμερα ελέγχει το 36% του εμπορικού κέντρου.

Όλες οι ιδιοκτήτριες πλέον εταιρίες διαθέτουν καταστήματα εντός του Nicosia Mall. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον καμία εμπλοκή στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν έχει η Τράπεζα Κύπρου η οποία είχε χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του έργου που είχε “κολλήσει” μετά την οικονομική κρίση και το κούρεμα του 2013 και αφού είχε έρθει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης με την Athienitis Contractors η οποία είχε ξεκινήσει την κατασκευή. 

Σε συμφωνία με τον αρχικό κατασκευαστεί είχε έρθει και το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, το οποίο είχε αρχικά χρηματοδοτήσει την επένδυση με δάνειο ύψους €30 εκ. υπό την μορφή υποθήκης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ