Η VTTV επενδύει στους νέους της Κύπρου

Η εταιρεία υλοποιεί σημαντικές δράσεις με επίκεντρο την έρευνα και την εκπαίδευση

Στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς καθώς και στην ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας, η VTT Vasiliko (Ltd), υλοποιεί τα τελευταία χρόνια σειρά δράσεων με επίκεντρο την εκπαίδευση και την έρευνα.

Πρόσφατα, η VTTV ξεκίνησε ερευνητική συνεργασία με ακαδημαϊκούς του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στο πλαίσιο της ανάλυσης της απόδοσης των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην περιοχή Βασιλικού. Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο έργο με θέμα την «Ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Δεδομένων για την Παρακολούθηση της Δομικής Ακεραιότητας και Επιτελεστικότητας της Θαλάσσιας Προβλήτας (Jetty)», το οποίο θα διεξάγεται καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας της υφιστάμενης δομής της προβλήτας.

Κάτω από την ομπρέλα  της συνεργασίας της με πανεπιστημιακά ιδρύματα, η VTTV  απονέμει κάθε χρόνο χρηματικά έπαθλα στους πρωτεύσαντες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επιβραβεύοντας την ακαδημαϊκή επίδοση και προάγοντας την αριστεία. Η εταιρεία απονέμει επίσης τα Βραβεία Θετικών Επιστημών στους άριστους τελειόφοιτους μαθητές του ιδιωτικού σχολείου Ολύμπιον, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε εκθέσεις σταδιοδρομίας που διοργανώνονται από τα πανεπιστήμια, ενημερώνοντας τους μαθητές για τη δραστηριότητα της εταιρείας καθώς και για τις προοπτικές εργοδότησης που προσφέρει.

Στηρίζοντας έμπρακτα τη νέα γενιά, η VTTV δίνει την ευκαιρία σε απόφοιτους πανεπιστημίων να εργαστούν σε διάφορα τμήματα της εταιρείας και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους, αποκτώντας πρακτική εμπειρία. Συγκεκριμένα, για το 2018, η εταιρεία παρείχε σε πέντε απόφοιτους θέσεις πρακτικής άσκησης, διάρκειας τριών μέχρι έξι μηνών. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας εκ των αποφοίτων που συμμετείχε στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης εργοδοτήθηκε από τη VTTV.

Επιπρόσθετα, με σκοπό την ενημέρωση αλλά και την εξοικείωση των νέων με τον κλάδο της ενέργειας, η VTTV φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της σε συνεχή βάση εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές από σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλη την Κύπρο. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων, στελέχη της εταιρείας πραγματοποιούν παρουσιάσεις, αναφορικά με τους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας και ξεναγούν τους νέους στο τερματικό της στο Βασιλικό, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν καθημερινές λειτουργικές διαδικασίες και να συνομιλήσουν με το άρτια καταρτισμένο προσωπικό της για τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα. 

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV, Γιώργος Παπαναστασίου, ανέφερε πως η εταιρεία επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην ενίσχυση της νεολαίας και την προώθηση της εκπαίδευσης. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε τις κατάλληλες ευκαιρίες στους νέους, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που διαθέτουμε και συμβάλλοντας κατ’ επέκταση στην ανάδειξη νέων επιστημόνων. Σε συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα φορέων και οργανισμών, ενθαρρύνουμε την εκπαίδευση καθώς αποτελεί αφενός αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της VTTV και αφετέρου τον ακρογωνιαίο λίθο μίας ακμάζουσας και ευημερούσας κοινωνίας», πρόσθεσε.