Παραιτήθηκε ο CEO της Blue Air

Ο CEO Gheorghe Racaru της Blue Air παραιτήθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής. 

Η Blue Air, μια επιτυχημένη παν-ευρωπαϊκή Smart Flying εταιρεία και μια από τις πιο σημαντικές αερογραμμές στην Κύπρο, ανακοινώνει ότι ο γενικός διευθυντής Gheorghe Racaru θα αποσυρθεί από την διοικητική του θέση. Τα νέα ήρθαν μόνο λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του Χειμερινού Προγράμματος της αερογραμμής για τη βάση της Λάρνακας, με πτήσεις προς Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρουμανία.

Ο Racaru, 70 ετών, εργάστηκε στον τομέα της αεροπορίας για 48 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρξε και γενικός διευθυντής της αερογραμμής Tarom. Διαχειριζόταν την Blue Air από την ίδρυση της, στις 13 Δεκεμβρίου 2004 μέχρι το 2009 και μετά ξανά από το 2014, όταν η φίρμα της Blue Air επαναπροσδιορίστηκε από νέους επενδυτές, μέχρι και σήμερα.

Το να είσαι ηγέτης αυτής της υπέροχης εταιρίας αποτελούσε την ταυτότητα και το πάθος μου για πολλά χρόνια. Ήταν πραγματικό πλεονέκτημα να καθοδηγείς μια πραγματικά ταλαντούχα ομάδα υπαλλήλων που έχουμε στην Κύπρο, τη Ρουμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Κοιτάω πίσω μου με πολλή περηφάνια την οικογένεια της Blue Air και όλα της τα επιτεύγματα. Δεν είναι καθόλου εύκολο, μετά από 48 χρόνια στην αεροπορία, να αφήσω τον έλεγχο όμως έχω την άνεση να γνωρίζω ότι αφήνω την Blue Air σε καλά χέρια. Ο Marius είναι ένας πολύ καλός ηγέτης και οι δυο έχουμε αληθινή πίστη σε αυτό που έχουμε κτίσει μέχρι τώρα’’. Είπε ο κ. Racaru.

Ο κ. Marius Puiu μπήκε για πρώτη φορά στην βιομηχανία της αεροπορίας το 1986, ως μηχανικός πτήσεων της Tarom. Είναι μέλος της οικογένειας της Blue Air από το 2008 και τα τελευταία πέντε χρόνια, ο κ. Marius Puiu είναι υπεύθυνος πιλότος, εκπαιδευτής πτήσεων και αυτή την άνοιξη διορίστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος . ‘’Με δέος και ευγνωμοσύνη αναλαμβάνω σήμερα αυτή τη μεγάλη ευθύνη από τον κ. Racaru. Είχα την τύχη να δουλεύω πολύ κοντά του για αρκετό καιρό και καθώς εισέρχομαι στην θέση του Διευθύνων Συμβούλου, είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να ακολουθήσω τα χνάρια του και να κατευθύνω αυτή την εταιρία σε νέους ορίζοντες και στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης μας.’’
Ο Tudor Constantinescu, Πρόεδρος του Συμβουλίου και Γενικός Εμπορικός Διευθυντής, είπε ‘‘Οι μέτοχοι και το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για την προσπάθεια και την αφοσίωση που  κατέβαλε ο κ. Gheorghe Racaru, από τη στιγμή της ίδρυσης της αερογραμμής το 2004  μέχρι και σήμερα. Αφήνοντας τα καθήκοντα του Διευθύνων Συμβούλου, ο κ. Racaru θα επικεντρωθεί στην μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρίας, βοηθώντας την περαιτέρω ανάπτυξη της Blue Air, κρατώντας διαθέσιμη όλη την διαχείριση, ηγεσία, σοφία, επιχειρηματικό δαιμόνιο και εμπειρία του. Από τώρα και στο εξής, θα ήθελα να σας προσκαλέσω όλους να καλωσορίσετε τον κ. Marius Puiu στον νέο του ρόλο ως Διευθύνων Σύμβουλο της Blue Air και εμπιστεύομαι στην μεγάλη σχετική εμπειρία, στην ανθρώπινη προσέγγιση του με τους ανθρώπους, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ηγετικές ικανότητες του ότι θα καθοδηγήσει με επιτυχία τον οργανισμό μας στα ερχόμενα χρόνια.’’

Η  Blue Air είναι μια επιτυχημένη παν-ευρωπαϊκή Smart Flying αερογραμμή με εννέα βάσεις στην Κύπρο (Λάρνακα), Ρουμανία, (Βουκουρέστι, Μπακάου, Κλουζ-Ναποκα, Κωστάντζα, Ιάσιο), Ιταλία (Τορίνο, Αλγκέρο) και το Ηνωμένο Βασίλειο (Λίβερπουλ). Πέρσι, η Blue Air υποδέχθηκε το τρίτο της αεροσκάφος στην Κύπρο, το οποίο προστέθηκε στο πτητικό της δυναμικό στο Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ