Η Αλίκη οραματίζεται το μέλλον – Bootcamp για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αθήνα

Πέντε κορίτσια από τα τμήματα Y10 και Υ11 του The Junior and Senior School κλήθηκαν να παραστούν σε ένα Bootcamp της Microsoft μόνο για κορίτσια που αφορούσε την Τεχνητή Νοημοσύνη, μια εκδήλωση στους τομείς της επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και των μαθηματικών, στην Αθήνα στο τέλος των καλοκαιρινών διακοπών.

Οι μαθήτριες, επιλέχθηκαν ανάμεσα από πολλούς υποψηφίους μετά από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής και εκπροσώπησαν την Κύπρο μαζί με άλλα 3 κορίτσια.

Η επιλογή έγινε μεταξύ 160 κοριτσιών από 16 χώρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μαζί με τους δασκάλους και διευθυντές των σχολείων τους.

Τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία να μάθουν νέες τεχνικές όπως για παράδειγμα τον προγραμματισμό ΒΟΤ, πως να φτιάχνουν ρομπότ  και πως να χρησιμοποιούν αρκετές εφαρμογές της Microsoft.

Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από γυναίκες με βασικούς ηγετικούς ρόλους στον κλάδο της τεχνολογίας, και κυρίως στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Καθώς ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, είναι αναγκαίο να προετοιμάσουμε τους νέους μας να εισέλθουν σε αυτόν εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα εφόδια και δεξιότητες για να πετύχουν. Αυτή η εκδήλωση θα έχει διαρκές αντίκτυπο σε όλους τους εμπλεκόμενους μαθητές.

Φωτογραφίες της εκδήλωσης υπάρχουν στην σελίδα του σχολείου στο Facebook καθώς και στη σελίδα της Microsoft στο Facebook. Υπάρχει επίσης ένας σύνδεσμος για το επίσημο βίντεο κλιπ της εκδήλωσης καθώς και βίντεο κλίπς από διάφορα εργαστήρια.

Η Ελληνική τηλεόραση πήρε συνέντευση σε μια από τις μαθήτριες του The Junior and Senior School, τη Λάρα, και έχουμε συμπεριλάβει τον σύνδεσμο στο Rise.gr.   

Τα πέντε κορίτσια θα παρευρεθούν σε διάφορες συγκεντρώσεις, τόσο στο Junior School όσο και στο Senior School, τις επόμενες εβδομάδες για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους υπόλοιπους μαθητές.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ