«Λουκέτο» στα Gap Βρετανίας & Ιρλανδίας - Τι γίνεται με το κατάστημα στην Κύπρο

Η γνωστή εταιρία ένδυσης πουλάει τα καταστήματα στη Γαλλία και διαπραγματεύεται και για την πώληση των καταστημάτων της στην Ιταλία - Τι γίνεται με το υποκατάστημα στην Κύπρο

Η Gap Inc. δήλωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο (81 καταστήματα) και την Ιρλανδία, ενώ σχεδιάζει να κάνει το ίδιο και στα καταστήματα της Γαλλίας. Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη, ενώ θα κλείσει τα καταστήματα Gap Speciality και Gap Outlet που λειτουργούν σε Βρετανία και Ιρλανδία έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η αλυσίδα βρίσκεται σε συνομιλίες με την Hermione People and Brands, υποκατάστημα του Ομίλου FIB για να αναλάβει τα καταστήματα Gap στη Γαλλία. Η Gap ανακοίνωσε επίσης ότι διαπραγματεύεται και για την πώληση των καταστημάτων της στην Ιταλία. Οι κινήσεις αποτελούν μέρος της αναθεώρησης της στρατηγικής της εταιρείας που προσπαθεί να ενισχύσει την κερδοφορία και να βελτιώσει τις δραστηριότητές της εν μέσω πανδημίας που έχει πλήξει το λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today, το κατάστημα Gap στην Κύπρο, το οποίο στεγάζεται εντός του My Mall στη Λεμεσό, δεν επηρεάζεται από τις εξελήξεις και συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. 

Οι ΗΠΑ παραμένουν η μεγαλύτερη αγορά για την εταιρεία, η οποία διαθέτει εμπορικά σήματα όπως το Old Navy και η Banana Republic εκτός από την αλυσίδα Gap.

ΠΗΓΗ: Εconomy today / Βloomberg / newmoey.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ