Η Hermes Airports διακρίθηκε για τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού

Η Hermes Airports κατέκτησε το πλατινένιο επίπεδο στο πρότυπο “Investors in People”, ως απόδειξη της δέσμευσής της στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

Σε δελτίο Τύπου της Hermes αναφέρεται ότι «πρόκειται για το τέταρτο και υψηλότερο επίπεδο του “Investors in People”, του διεθνούς προτύπου για τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού που καθορίζει τι χρειάζεται μια εταιρεία ώστε να καθοδηγήσει, να υποστηρίξει και να διοικήσει ικανοποιητικά το προσωπικό της προκειμένου να πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα. Σήμερα μόνο το 1% των οργανισμών παγκοσμίως που έχουν διαπιστευτεί με το IIP κατέχουν την πλατινένια διαπίστευση, η οποία ισχύει για περίοδο τριών ετών».
 
Προστίθεται ότι «το πρότυπο IIP αποδίδεται από το δίκτυο Investors in People, (με αρχική προέλευση το Ηνωμένο Βασίλειο) αντανακλώντας τις τελευταίες τάσεις στον χώρο εργασίας, τις βασικές δεξιότητες και τις αποτελεσματικές δομές που απαιτούνται για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων σε οποιονδήποτε κλάδο. Για το προσωπικό ενός Οργανισμού η πιστοποίηση IIP αποδεικνύει μεταξύ άλλων πως εργάζονται σε ένα περιβάλλον που σέβεται τους εργαζόμενους, τη διαφορετικότητα, την ιδιαιτερότητα και τις ανθρώπινες αξίες».
 
Ακόμα η συγκεκριμένη πιστοποίηση «προσφέρει αναγνώριση και εξέλιξη, ποιότητα στην εκπαίδευση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ευκαιρίες καριέρας και ένα δικαιότερο σύστημα αξιολόγησης. Για τον Οργανισμό προσφέρει μεταξύ άλλων βέλτιστη εξυπηρέτηση πελατών και ικανοποίηση μέσω της πελατοκεντρικής κουλτούρας, παγκόσμια αναγνώριση για τους πελάτες και προσέλκυση των καλύτερων στελεχών της αγοράς, σύγκριση με κορυφαίες επιχειρήσεις που εφαρμόζουν το πρότυπο IIP και άλλα».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Investors in People, Paul Devoy, συνεχάρη την Hermes Airports και σημείωσε πως το πρότυπο Investors in People αποτελεί ένδειξη ενός εξαίσιου εργοδότη και ενός οργανισμού αφοσιωμένου στην επίτευξη επιτυχιών μέσα από τη αναγνώριση των δυνατοτήτων των ανθρώπων που εργοδοτεί. Η Hermes θα πρέπει να είναι πολύ περήφανη για αυτό της το επίτευγμα» ανέφερε.
 
Εξάλλου η Ανώτερη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού  της Hermes Airports, Νατάσα Ιακωβίδου δήλωσε ότι «είναι μια πολύ σημαντική διάκριση για την εταιρεία που έρχεται να επισφραγίσει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο ανθρώπινο δυναμικό της, μετά την εύφημο μνεία που απέσπασε πέρσι από το ACI (Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων) Ευρώπης και την αργυρή διάκριση απο το Διεθνές Ινστιτούτο MEECO στον τομέα ηγεσίας, εταιρικής κουλτούρας και καθοδήγησης (coaching)».
 
Σημειώνεται ότι «την Hermes Airports Ltd στελεχώνουν σήμερα 165 άτομα, τα οποία εργάζονται στη διαχείριση και τον έλεγχο των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ