Δημήτρης Αναγνωστόπουλος ο νέος CRO της Ελληνικής Τράπεζας

Νέος Ανώτατος Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων στην Ελληνική Τράπεζα.

Ο κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος ανέλαβε καθήκοντα ως νέος Chief Risk Officer της Ελληνικής Τράπεζας από τις 2 Απριλίου. Ο διορισμός του έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και εκκρεμούν εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. 

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ήταν μέχρι πρότινος Group Chief Risk Officer στην Attica Bank, όπου ανάλαβε καθήκοντα το 2016. Από το 2013 ως το 2016 είχε καθήκοντα γενικού διευθυντή στην Eurobank και προηγουμένως εκτελούσε χρέη Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή στην United Bulgarian Bank, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.

Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Chief Risk Officer και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Finansbank Turkey, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, και για περισσότερα από 17 χρόνια στην Citibank Greece σε διάφορες διευθυντικές θέσεις. 

Είναι γεννημένος στην Αθήνα και οι σπουδές του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν πτυχίο στις επιχειρήσεις από το California State University Northridge School of Management and Business Administration και ΜΒΑ. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ