«Ζοφερές» οι ενδείξεις της παγκόσμιας οικονομίας

«Ζοφερές» χαρακτηρίζει τις ενδείξεις της παγκόσμιας οικονομίας ο εκ των επικρατέστερων υποψηφίων για να ηγηθεί της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, σε συνέντευξη στους Financial Times.
© The Financial Times Limited 2019. All Rights Reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Sigmalive is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.

Η κατάρρευση της συνεργασίας παραλύει, τονίζει, τη δυνατότητα των ιθυνόντων να αντιμετωπίσουν την επόμενη κρίση.

Ο κ. Κερέ είπε πως οι αγορές στέλνουν ένα «πολύ ανησυχητικό μήνυμα», που είναι αντίθετο με τα ανθηρά οικονομικά στοιχεία.

Το σύστημα των τιμών στις αγορές ομολόγων δίνει, υποστήριξε,  μια ζοφερή εικόνα για την παγκόσμια οικονομία. 
Οι Κεντρικές Τράπεζες δεν πρέπει να αγνοήσουν τα μηνύματα των αγορών, ούτε βέβαια να τα ακολουθούν τυφλά. Πρέπει να κατανοήσουμε την απόκλιση ανάμεσα στις τιμές των αγορών και στα οικονομικά στοιχεία.

Σχετικά με την εφαρμοζόμενη πολιτική της ΕΚΤ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είπε πως η Τράπεζα διαθέτει, ακόμη, τα κατάλληλα εργαλεία για την περίπτωση εκείνη, που εμφανιστούν κίνδυνοι.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η περίοδος της παγκόσμιας συνεργασίας, που επιτεύχθηκε το 2008, όταν οι Αρχές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Κίνας διοχέτευσαν τεράστια ποσά για να αντιμετωπίσουν την οικονομική ύφεση, είναι δύσκολο να επαναληφθεί σήμερα, με αποτέλεσμα να έχει εξασθενίσει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν παγκόσμια σοκ στην οικονομία.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ