Η Ιταλία ψάχνει τρόπους να αποφύγει την σύγκρουση με τις Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται πιο κοντά στην επιβολή κυρώσεων.
© The Financial Times Limited 2019. All Rights Reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Sigmalive is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.

Η χαμηλότερη αύξηση του κόστους των μέτρων κοινωνικής πρόνοιας μπορεί να οδηγήσει τα δημοσιονομικά της Ιταλίας σε βελτίωση για το 2020, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αρμόδιοι Ιταλού Υπουργού Τζοβάνι Τρία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times. 

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται πιο κοντά στην επιβολή κυρώσεων στην χώρα εξαιτίας του τόπου που διαχειρίζεται το τεράστιο δημόσιο χρέος, αλλά και για υπέρβαση του ορίου στο δημόσιο έλλειμμα, βάσει του συμφώνου σταθερότητας.

Εκείνο που αναμένεται να συζητήσει ο Τρία είναι ο τρόπος με τον οποίο η Ρώμη μπορεί να αποφύγει τη σύγκρουση με τις Βρυξέλλες. Η συζήτηση θα γίνει με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τους επικεφαλής των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και αντιπροέδρους της κυβέρνησης, τον Ματέο Σαλβίνι (Λέγκα, άκρα δεξιά) και τον Λουίτζι ντι Μάγιο (Κίνημα Πέντε Αστέρων, «αντισυστημικό»).
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ