Μεγάλο το κόστος για την αναδιάρθρωση της Deutsche Bank

Ο 49χρονος CEO της Τράπεζας έχει βάλει ως στόχο τις περικοπές ύψους μέχρι και €4 δισ. μέχρι το 2022.  
© The Financial Times Limited 2020. All Rights Reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Sigmalive is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.

Βαρύ είναι το κόστος της απόφασης της Deutsche Bank να συρρικνώσει την έκθεσή της στην επενδυτική τραπεζική προκειμένου να εστιάσει στις παραδοσιακές δραστηριότητες στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, η αναδιάρθρωση θα στοιχίσει μέχρι και €5 δισ. φέρνοντας πάλι ζημιές για την Τράπεζα, ενώ θα σηματοδοτήσει την κατάργηση των 20.000 θέσεων εργασίας.  

Το σχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στο εποπτικό συμβούλιο της DB την ερχόμενη Κυριακή, και προβλέπει μεταξύ άλλων την μεταφορά στοιχείων ενεργητικού άνω των €50 δισ. σε μία «bad bank».

Πάντως, πριν τα σχέδια γίνουν γνωστά, αναλυτές προέβλεπαν ότι η Deutsche Bank, που βρέθηκε στο κόκκινο κατά τα τρία από τα τέσσερα περασμένα χρόνια, θα εμφάνιζε φέτος κέρδη κάτω των €1 δισ.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα εμφανίσει τελικά ζημίες, ενώ ο 49χρονος CEO έχει βάλει ως στόχο τις περικοπές ύψους μέχρι και €4 δισ. μέχρι το 2022.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ