Η οικονομία της Κίνας κατέβασε ταχύτητα στο 6%

Πέρυσι η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 6,6%.
© The Financial Times Limited 2020. All Rights Reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Sigmalive is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.

Ανάπτυξη της τάξεως του 6% παρουσίασε για το τρίτο τρίμηνο η οικονομία της Κίνας σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

Συγκεκριμένα, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου συνέχισε να επιδεινώνεται, με τον ρυθμό ανάπτυξης να είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τις προβλέψεις. 

Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων περίπου 30 ετών, την ώρα που ο εμπορικός πόλεμος με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η μεταποίηση που κινείται αρνητικά και το επενδυτικό κλίμα είχαν επιπτώσεις στην οικονομία, το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Ο φετινός στόχος του Πεκίνου για την ανάπτυξη είναι μεταξύ 6,0% και 6,5%. Ο μέσος όρος για τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς είναι 6,2%, ενώ πέρυσι η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 6,6%.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ