Έτσι θα είναι το μέλλον της εργασίας με τις νέες τεχνολογίες

Η ζωή θα γίνει ευκολότερη και η ιδιωτικότητα θα αποτελεί μύθο του παρελθόντος.

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο εργαζόμαστε εν έτει 2019, αναμένεται να αλλάξει ραγδαία στο άμεσο μέλλον, με τις νέες τεχνολογίες να εφαρμόζονται από χρόνο σε χρόνο αντικαθιστώντας τις παλιές και αλλάζοντας κάθε εργασιακή μας συνήθεια και μέθοδο. 

Ήδη σε χώρες όπως η Ολλανδία, εταιρίες όπως η Edge Technologies εφαρμόζει νέες τεχνικές και τεχνολογίες για λιγότερο κοστοβόρα και πιο αποτελεσματική δουλειά, με τους εργαζόμενους να έχουν την δυνατότητα να διαχειρίζονται το περιβάλλον μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τους. Βρίσκουν parking και διαθέσιμο γραφείο, ενώ σύντομα θα μπορούν να εισέρχονται στο κτίριο χωρίς να κάνουν στάση για να χτυπήσουν κάρτα, αφού μια νέα εφαρμογή θα τους εντοπίζει αυτόματα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. 

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή αυτομάτως προσαρμόζει το γύρω περιβάλλον με βάσει τις προσωπικές τους προτιμήσεις: θερμοκρασία, φως, καφές δεν χρειάζονται πλέον προσωπική επέμβαση ενώ μέσω του συστήματος μπορεί κανείς να εντοπίζει συναδέλφους τους εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων. 

Κι αν αυτό φαίνεται εντυπωσιακό, μέχρι το 2050, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ακόμα πιο σύγχρονες τεχνολογίες θα κάνουν την ζωή μας ευκολότερη. Οι «άβολες», όπως χαρακτηρίζονται, κλήσεις μέσω skype θα αντικατασταθούν με τηλεδιασκέψεις υψηλότερης ποιότητας, ακόμα και με αυτόματη μετάφραση. 

Όσον αφορά στα μειονεκτήματα της εξέλιξης της τεχνολογίας, η ιδιωτική ζωή θα ανήκει μάλλον στις μνήμες του παρελθόντος, καθώς τα συστήματα παρακολούθησης θα συσσωρεύουν τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων. 
Το εργασιακό μάλλον θα κινηθεί όπως όλα δείχνουν στην κατεύθυνση της αυτοαπασχόλησης και των προσωρινών θέσεων εργασίας, ενώ τα παραπάνω θα αποτελούν όπως όλα δείχνουν προνόμια για τους υψηλά αμειβόμενους. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ