Τζίρος δισεκατομμυρίων από ψεύτικα κλικ σε διαφημίσεις

Οι λεγόμενες διαφημίσεις εγκατάστασης εφαρμογών είναι πιο προσοδοφόρες από τις τυπικές διαφημίσεις.

Δεκάδες δισεκατομμύρια είναι κάθε χρόνο ο τζίρος των απατεώνων στις διαδικτυακές διαφημίσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Πλέον, τα ψεύτικα κλικ θεωρείται η μάστιγα του παγκόσμιου μάρκετινγκ, αλλά είναι ιδιαίτερα ασταθή σε αναδυόμενους τομείς, όπως διαφημίσεις με δυνατότητα κλικ για να κατεβάσει κανείς εφαρμογές smartphone ή διαφημίσεις σε έξυπνες τηλεοράσεις.

Ο Αυγουστίν Φου, ανεξάρτητος ερευνητής που έχει περάσει πάνω από 20 χρόνια στον τομέα, πιστεύει ότι οι απάτες είναι πολλές φορές η επίσημη γραμμή της βιομηχανίας με τα  ψεύτικα κλικ να χρεώνουν τις επιχειρήσεις περίπου 6 δις. δολάρια ετησίως, από μια ετήσια δαπάνη περισσότερων από τα 300 δισ. δολάρια στις ψηφιακές διαφημίσεις το 2019.

«Δυνητικά υπάρχουν δεκάδες δισεκατομμύρια (δολάρια) απάτης που δεν μπορούν να υπολογισθούν», ανέφερε, σημειώνοντας ότι πολλές μελέτες περιλαμβάνουν μόνο γνωστές τεχνικές, όπως η ψεύτικη κυκλοφορία σε ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν από αυτοματοποιημένα «bots».

Οι διαφημίσεις εγκατάστασης εφαρμογών είναι πιο προσοδοφόρες από τις τυπικές διαφημίσεις μέσω διαδικτύου, επειδή οι εταιρείες ελπίζουν ότι οι πελάτες που κάνουν λήψη εφαρμογών θα είναι πιο πιστοί και πιθανόν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα χρήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι φέτος, περίπου 65 δισ. δολάρια αναμένεται να δαπανηθούν από τις εφαρμογές και τις εταιρείες για την απόκτηση νέων χρηστών, δήλωσε ο Gary Danks, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Machine η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και η οποία παρακολουθεί τις διαφημιστικές απάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ