Μητσοτάκης στους Financial Times: Βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο

Yπάρχει επίγνωση της δυναμικής και αλλά και του γεγονότος ότι υπάρχει ένα κενό αξιοπιστίας που πρέπει να γεφυρωθεί.

Η Ελλάδα φεύγει από έναν «φαύλο» και μπαίνει σε έναν «ενάρετο» κύκλο, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του στους Financial Times, ο κος Μητσοτάκης ανέφερε εξέφρασε την ελπίδα αλλά και την πεποίθηση ότι θα επέλθει ριζική αλλαγή για να μετατραπεί πραγματικά η χώρα σε μια αληθινή ιστορία επιτυχίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα έχει αφήσει πίσω της μια δύσκολη περίοδο, χαρακτηρίζοντας την εκλογική του νίκη «σημείο καμπής».

«Νομίζω ότι οι τελευταίες ήταν εκλογές που στη ουσία συμβόλιζαν το τέλος μιας εποχής που στην πραγματικότητα ξεκίνησε με τον ερχομό της οικονομικής κρίσης το 2004 και άποψη μου είναι ότι αυτή η κρίση διήρκεσε πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε να διαρκέσει», τόνισε εκτιμώντας ότι η οικονομία φέτος αναμένεται να τρέξει με ρυθμό περίπου 3%.

Ελπίζει δε ότι την άνοιξη, όταν θα υπάρχουν ορατά αποτελέσματα από τις μεταρρυθμίσεις, θα έχει την δυνατότητα να πιέσει εκ νέου για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως τόνισε, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει επίγνωση της δυναμικής και αλλά και του γεγονότος ότι υπάρχει ένα κενό αξιοπιστίας που πρέπει να γεφυρωθεί.

Ως προκλήσεις για την ελληνική οικονομία η εφημερίδα επισημαίνει την προσέλκυση  ξένων επενδύσεων, την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων που θα επιτρέψουν και την πρόοδο στις ιδιωτικοποιήσεις, τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών, ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτούν την οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ