Τιμές ρεκόρ για τη μετοχή του Facebook

Παρά τον πόλεμο που δέχεται από τις δύο μεγάλες παρατάξεις στην Αμερική.
© The Financial Times Limited 2020. All Rights Reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Sigmalive is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.

Σε τιμές ρεκόρ όλων των μετοχών κινούνται οι μετοχές της εταιρίας Facebook, ξεπερνώντας τα επίπεδα που είχαν φτάσει πριν το σκάνδαλο του 2018 και παρά τις επιθέσεις που δέχεται και από τις δύο μεγάλες πολιτικές παρατάξεις ενόψει των επερχόμενων αμερικανικών προεδρικών εκλογών. 

Την Πέμπτη η τιμή της μετοχής σκαρφάλωσε στα $218.30, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της $217.50 τον Ιούλιο του 2018. Πλέον η συνολική αξία της εταιρία αποτιμάται στα $622 δισ., την ώρα που οι ανταγωνιστές της Apple και Alphabet εκτελούν επίσης υψηλές πτήσεις. 

Την Παρασκευή η μετοχή "διόρθωσε" κλείνοντας στα $218,06.

Οι αποδόσεις ακολούθησαν την ανακοίνωση του ιδρυτή και Προέδρου του Διοικητικού Συμβούλου της εταιρίας Μαρκ Ζούκεμπεργκ να λάβει μέτρα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, μια κίνηση την οποία καθιέρωσε σε κάθε ξεκίνημα του νέου έτους. 

Με την ανάρτησή του ο Ζούκεμπεργκ έθεσε στόχους για την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τους οποίους το Facebook θα επικεντρωθεί στις δημογραφικές αλλαγές, θα δώσει προσοχή στην ιδιωτικότητα και τις αποκεντρωμένες πλατφόρμες επικοινωνίας, καθώς καθώς και στην τεχνητή νοημοσύνη και την εικονική πραγματικότητα, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι οι χρήστες θα εγκαταλείψουν τα κινητά τους και θα περάσουν στην εποχή των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ