ΗΠΑ-Κίνα: Νέα πρωτοβουλία για να αποκατασταθεί ο οικονομικός διάλογος

Γίνεται προσπάθεια για να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο οικονομικών.

Έτοιμες να ανακοινώσουν ένα νέο γύρο οικονομικού διαλόγου με την Κίνα εμφανίζονται οι ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια επιστροφής στην στρατηγική συνεργασίας με το Πεκίνο, όπως ακριβώς γινόταν επί άλλων κυβερνήσεων. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times το οποίο επικαλείται ανώτατες πηγές που έχουν καλή γνώση των γεγονότων, η νέα προσπάθεια αναμένεται να ξεκινήσει από τον Steven Mnuchin, ενός εκ των διευθυντών του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών και του Liu He, αντιπροέδρου της Κίνας και θα κινείται ξεχωριστά από τις υπόλοιπες εμπορικές συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα στις δυο χώρες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία πρωτοδημοσίευσε πληροφορίες για τις εν λόγω εξελίξεις, οι ανακοινώσεις θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα μαζί με την υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας για σταδιακή παύση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη. 

Η “Φάση 1” της αποκλιμάκωσης όπως έχει ονομαστεί, στόχο έχει να αναστείλει τους επιπλέον δασμούς, καθώς το Πεκίνο έχει δεχτεί όπως προχωρήσει σε μερικές μαζικές αγορές αμερικανικών αγροτικών και άλλων προϊόντων. 

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά πρόκειται για σημαντικές εξελίξεις που θα κρίνουν το μέλλον ανάμεσα στις δυο πλευρές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ