Πόσο ευάλωτες θα είναι οι πόλεις του μέλλοντος στις επιθέσεις χάκερ; (vid)

© The Financial Times Limited 2020. All Rights Reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Sigmalive is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.

Μέχρι το 2050, τα «έξυπνα» σπίτια με τις διασυνδεδεμένες πόλεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό θα λειτουργούν αυτοματοποιημένα, θα αποτελούν τον βασικό κανόνα του ανεπτυγμένου κόσμου.

Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο, η απειλή των κυβερνοεπιθέσεων θα γιγαντωθεί, με το διακύβευμα να είναι όλο και μεγαλύτερο.

Συσκευές όπως ψυγεία και ηλεκτρικές σκούπες θα είναι εύκολα «θύματα» για τους χάκερς που θα θέλουν προκαλέσουν ζημιά στην εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων.

Εν τω μεταξύ, η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί δίκοπο μαχαίρι, καθώς ενώ μπορεί να συμβάλλει στην αναγνώριση απειλών οι εισβολείς μπορεί τη χρησιμοποιήσουν για να εντοπίσουν αδυναμίες στα συστήματα ασφαλείας.

Στο σχετικά άμεσο μέλλον, οι εγκληματίες του διαδικτύου και οι χάκερς θα είναι σε θέση να αχρηστεύσουν το ηλεκτρικό δίκτυο μιας ολόκληρης χώρας αποκτώντας τον έλεγχο του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που το ελέγχει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ