Τηλεφωνικό επεισόδιο Τραμπ - Τζόνσον για τις εταιρίες 5G

Αφορμή είναι τεχνολογία 5G.

Εκνευρισμένος με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον φέρεται να είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, οι δύο άντρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώτο να είναι «έξαλλος» με το γεγονός ότι ο Τζόνσον αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως στην κινεζική εταιρία Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του δικτύου 5G.

Το τηλεφώνημα «έπεσε» την προηγούμενη εβδομάδα μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει στον κινεζικό κολοσσό να αποκτήσει έναν έστω και περιορισμένο ρόλο στην ανάπτυξη του δικτύου 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις Τραμπ.

Πηγές από τον Λευκό Οίκο, μιλώντας στους Financial Times ανέφερε ότι ο Τραμπ έπαθε «αποπληξία», καθώς η συνδιάλεξη ήταν εξαιρετικά δύσκολη με απανωτές επιπλήξεις.

Πάντως το γραφείο του Βρετανού Πρωθυπουργού, κληθέν να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα από τους Financial Times, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας σιωπηλά ότι υπήρξε περιστατικό ανάμεσα στους δύο.

«Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία ομοϊδεατών χωρών να συνεργάζονται για την διαφοροποίηση της αγοράς και να σπάσει η κυριαρχία ενός μικρού αριθμού εταιρειών», ανέφερε η ανακοίνωση, ενώ δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον Λευκό Οίκο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ