ΕΕ προς τράπεζες: Στηρίξτε την οικονομία με νέα δάνεια

Προτεραιότητα ο δανεισμός.

Ο επικεφαλής των οικονομικών ρυθμιστικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύτηκε ότι θα καθυστερήσει η επιβολή νέων σκληρών κεφαλαιακών κανόνων προς τις τράπεζες, με την προϋπόθεση ότι η στήριξη προς το δανεισμό πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδουν οι FT, ο ίδιος ο Valdis Dombrovskis διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αντλήσουν πρόσθετα κεφάλαια οι τράπεζες αυτή τη δεδομένη χρονική συγκυρία, ειδικά μετά την έξαρση της εξάπλωσης του κορωνοϊού σχεδόν σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι πολιτικές των παγκόσμιων ρυθμιστικών «παιχτών» αφού προέβησαν τη προηγούμενη Παρασκευή σε αναβολή για το επόμενο έτος της εισαγωγής νέων κεφαλαιακών προτύπων, κάτι που ευνοεί τις Βρυξέλλες, επικροτώντας το και ο Dombrovskis, αφού η εν λόγω κίνηση θα μπορούσε να επωφελέσει σε μεγάλο βαθμό τις Ευρωπαϊκές τράπεζες.

«Αποτελεί μια ευχάριστη εξέλιξη για μας αφού μας δίνει περισσότερο χρόνο», δήλωσε ο κ. Dombrovskis, για να προσθέσει ότι «πρόθεση μας είναι να εκμεταλλευτούμε προς όφελος της Ευρωζώνης τις προοπτικές που ξετυλίγονται μπροστά μας ούτως ώστε οι τράπεζες να μπορέσουν να χρηματοδοτούν με περισσότερη άνεση τις κρατικές οικονομίες».

Τέλος, οι ρυθμιστικές αρχές και οι αρμόδιοι φορείς της ΕΕ «παλεύουν» εδώ και αρκετές εβδομάδες για να κρατήσουν σταθερή τη χρηματοπιστωτική «ροή», καθώς εκατομμύρια επιχειρήσεις και εταιρείες έχουν αναστείλει τις δραστηριότητες τους και η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται με σταθερά βήματα προς μια βαθιά ύφεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ