Το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο ίσως να μην έγινε ποτέ

Τι αναφέρει ο Χρήστος Ρότσας σε άρθρο του στους Financial Times. 
© The Financial Times Limited 2020. All Rights Reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Sigmalive is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.

Με άρθρο του ο Χρήστος Ρότσας αναφέρεται σε συνέντευξη που παρέθεσε ο Wolfgang Schäuble στον δημοσιογράφο Guy Chazan λέγοντας ότι μετά την ανάγνωση της, ένιωσε κενός. 

«Ως πολίτης ενός από τα μικρότερα κράτη της ΕΕ και της ευρωζώνης που υπέστη τις αμέριστες και καταστροφικές συνέπειες της «επίπληξης» του Wolfgang Schäuble, ένιωσα άδειος μετά την ανάγνωση της συνέντευξης του στους FT και τον Guy Chazan». 

Το 2013, η Κύπρος ήταν η μόνη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη που υποβλήθηκε σε κούρεμα, με χιλιάδες αθώους νομοθέτες και εταιρείες να χάσουν τη ζωή τους με εξοικονόμηση άνω των 100.000 ευρώ, συνεχίζει ο κ. Ρότσας τονίζοντας ότι η χώρα και ο λαός έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο τραπεζικό σύστημα και στο οικονομικό μέλλον της Κύπρου, με καταστροφικές μακροπρόθεσμες συνέπειες.

«Δεν έχω διαβάσει τίποτα στην παραπάνω συνέντευξη για την Κύπρο. Ήταν σαν να μην συνέβη ποτέ. Γι 'αυτό θα μπορούσε να συμβεί και πάλι. Η επιθετικότητα μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να ξεπεράσει τις δυσκολίες, αλλά μπορεί επίσης να τα τυφλώσει στα λάθη τους».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ