Η εταιρία τού παιχνιδιού PUBG Mobile κάνει επεκτατικές κινήσεις

Η τεράστια δημοτικότητα του PUBG Mobile δείχνει ότι η Tencent έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στην Ινδία, μια ευνοούμενη αγορά τόσο για την Tencent όσο και για την Alibaba, καθώς από εκεί περνάει η παγκόσμια επέκταση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
© The Financial Times Limited 2019. All Rights Reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Sigmalive is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.

Πηγή: Financial Times

Το πρώτο του μεγάλο χτύπημα στο εξωτερικό πέτυχε ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Tencent, καθώς σημείωσε το πρώτο του μεγάλο χτύπημα στο εξωτερικό, φτάνοντας τους 263 εκατομμύρια χρήστες εκτός της Κίνας στο κινητό παιχνίδι του Battlegrounds του PlayerUnknown (PUBG).

Τα στοιχεία αφορούν στο 2018 και δημοσιεύτηκαν από το App Tracker Sensor Tower.

Λόγω της έντονης ανάπτυξης που επικρατεί στην Κίνα, η Tencent, αλλά και το «αντίπαλο δέος» Alibaba έχουν αγγίξει σε αξία συνολικά τα $930 δισ., την ώρα που οι ξένοι ανταγωνιστές τους, όπως το Facebook και το YouTube της Google, μπλοκάρονται.

Η τεράστια δημοτικότητα του PUBG Mobile δείχνει ότι η Tencent έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στην Ινδία, μια ευνοούμενη αγορά τόσο για την Tencent όσο και για την Alibaba, καθώς από εκεί περνάει η παγκόσμια επέκταση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρόλα αυτά, όπως και στην Κίνα, η PUBG Mobile δεν έχει ξεφύγει από τους κανόνες των ρυθμιστικών αρχών στην Ινδία, οι οποίοι είναι αρκετά επιφυλακτικοί για ένα βίαιο παιχνίδι το οποίο, σε κάθε περίπτωση, μπορεί να αποδειχθεί εθιστικό.

Σημειώνεται ότι ορισμένες πόλεις στο Γκουτζαράτ, ένα κράτος στη βορειοδυτική Ινδία, έχουν απαγορεύσει εντελώς το παιχνίδι.

«Είμαστε έκπληκτοι από το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές σε λίγες πόλεις αποφάσισαν να επιβάλουν απαγόρευση στο παιχνίδι μας» ανέφερε η εταιρεία σε σχετική δήλωση.

«Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τη νομική βάση αυτών των απαγορεύσεων και ελπίζουμε να έχουμε εποικοδομητικό διάλογο με τις αρμόδιες αρχές για να εξηγήσουμε τους στόχους μας και να καταφέρουμε να αποσύρουν την απαγόρευση», σημειώνει.

Η Tencent βρισκόταν παραδοσιακά πίσω από την Alibaba στην Ινδία, αλλά έχει λάβει σημαντικά μέτρα τους τελευταίους μήνες για να επεκταθεί στη χώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ