Δεν της βγήκε η Wall Street της Uber

Οι μετοχές της SoftBank κατρακυλούν μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο της  Uber.

Οι μετοχές στην τεχνολογία της Ιαπωνικής τεχνολογίας SoftBank μειώθηκαν, αφού η Uber, μία από τις επενδύσεις της στη μαρκίζα, κατέρρευσε στο ντεμπούτο της στο Wall Street.

Η SoftBank έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες τεχνολογίας μέσω του Saudi-backed Vision Fund και περιμένει μεγάλες επιστροφές στα στοιχήματά της καθώς εταιρείες όπως οι Uber, WeWork και Slack κυκλοφορούν φέτος.

Ωστόσο, η Uber είχε μια απογοητευτική αρχή ως δημόσια επιχείρηση.

Οι μετοχές υποχώρησαν 8% χαμηλότερα από την τιμή προσφοράς τους την Παρασκευή για να κλείσουν στα 41,57 δολ., αφήνοντας την αμερικανική εταιρία με αγορά αξίας κάτω των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η τιμολόγηση της εταιρείας εισήχθη στο χαμηλό τέλος της αναφερόμενης γκάμας από $44 έως $50 την Πέμπτη.

Ο ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son, την περασμένη εβδομάδα τόνισε τις προσεχείς δημόσιες εγγραφές ως μια στιγμή που η ομάδα θα αποκομίσει επιστροφές από ορισμένα από τα στοιχήματα τεχνολογίας του επενδυτικού κεφαλαίου των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Θα εισέλθουμε σε μια πραγματική εποχή συγκομιδής", δήλωσε ο κ. Son σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Οι μετοχές στο ιαπωνικό όμιλο τεχνολογίας μειώθηκαν περισσότερο από 3% τη Δευτέρα στο Τόκιο, προσθέτοντας πτώση πάνω από 5% την Παρασκευή μετά την τιμολόγηση της Uber.

Οι μετοχές πρόσφατα επέστρεψαν μερικά από τα ισχυρά κέρδη αυτού του έτους από ανησυχίες ότι ένα σχέδιο συγχώνευσης μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Sprint της SoftBank και του μεγαλύτερου αντιπάλου της T-Mobile ενδέχεται να αντιμετωπίσει αντιπολίτευση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, η SoftBank ανακοίνωσε λειτουργικό κέρδος ύψους 495 δισ. Ίντσας (4,5 δισ. Δολ.) Και ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για την ανάληψη ενός άλλου επενδυτικού κεφαλαίου 100 δισ. Δολαρίων.

Την περασμένη εβδομάδα η FT ανακοίνωσε ότι το SoftBank Vision Fund βρίσκεται στα πρόθυρα να δεχθεί το δεύτερο σημαντικό του στο βρετανικό χρηματοπιστωτικό τομέα μέσω μιας επένδυσης ύψους £ 500 εκατομμυρίων στο Greensill, μια ιδιωτική εταιρεία χρηματοδότησης όπου ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου David Cameron εργάστηκε ως σύμβουλος μετά από την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ