Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: BSM

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ωκεανών, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου, η εταιρεία Bernhard Schulte Shipmanagement (Cyprus) Ltd (BSM) διοργανώνει δυο περιβαλλοντικές δραστηριότητες κατά τον μηνά Ιούνιο.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ωκεανών, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου, η εταιρεία Bernhard Schulte Shipmanagement (Cyprus) Ltd (BSM) διοργανώνει δυο περιβαλλοντικές δραστηριότητες κατά τον μηνά Ιουνίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τη θαλάσσια ρύπανση και τον κίνδυνο που διατρέχει ο πλανήτης μας σήμερα!   

Υποβρύχιος καθαρισμός: 9 Ιουνίου 2019

Η πρώτη δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου στην Λεμεσό από μια ομάδα οκτώ πιστοποιημένων δυτών, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων από το γραφείο της BSMCY. Η ομάδα, μαζί με τον εκπαιδευτή τους, καταδύθηκαν σε θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού με σκοπό να μαζέψουν από το βυθό σκουπίδια και αλλά αντικείμενα τα οποία προκαλούν θαλάσσια ρύπανση.  

Η κατάδυση ξεκίνησε στις 09:20 και είχε διάρκειά 81 λεπτά.

Πέραν των ασυνήθιστων σκουπιδιών που βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας, όπως ανεμιστήρες, ρόδα μηχανής, μεταλλικά καλαθάκια ποδηλάτων, τσαντάκια καλλυντικών και κρεμαστάρια ρούχων η ομάδα περισυνέλεξε και δεκάδες πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, καλαμάκια, πλαστικά ποτήρια και καπάκια μιας χρήσης, μεγάλο αριθμό από μεταλλικές συσκευασίες, πλαστικές σακούλες, κομμάτια αλιευτικών δικτύων και πετονιάς καθώς επίσης και μικρά υφασμάτινα κομμάτια ρούχων.

Στόχος της BSM η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η διατήρηση της ομορφιάς και καθαριότητας της θαλάσσιας ζωής.

Καθαρισμός παραλίας: 23 Ιουνίου

Ο δεύτερος καθαρισμός για το 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου η ώρα 09:00π.μ στην παραλία του Καρνάγιο στη Λεμεσό. Στον καθαρισμό θα παρευρεθεί ο Δήμαρχος Λεμεσού Κος. Νίκος Νικολαΐδης, μέλη του Δήμου Λεμεσού καθώς επίσης και μέλη του Τμήματος Αλιείας τα οποία μέσω εκπαιδευτικής παρουσίασης θα μας μιλήσουν για την θαλάσσια ρύπανση, την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, τη σημασία της ανακύκλωσης, τους κινδύνους που διατρέχει η θαλάσσια ζωή και πως εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε στη λύση αυτού του προβλήματος που λέγεται θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια θα προβούμε στον καθαρισμό της παραλίας του Καρνάγιο. Η περισυλλογή και καταγραφή των θαλάσσιων απορριμμάτων θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο του MELTEMI (Marine Litter Transnational Legislation Enhancement and Improvement.)

Ας ενώσουμε ΟΛΟΙ μαζί τις δυνάμεις μας για τις θάλασσες, τους ωκεανούς και τα ποτάμια μας!

Η κάθε μικρή πράξη μπορεί να αποφέρει τεράστια αποτελέσματα όταν όλοι μαζί αγωνιστούμε για ένα κοινό στόχο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ