Αποστολή Invest Cyprus σε τρεις χώρες της Νοτιoανατολικής Ασίας

Προώθηση της Κύπρου ως προορισμού επενδύσεων και μεταφοράς επιχειρηματικής έδρας.

Με ζητούμενο την εξερεύνηση νέων αγορών οι οποίες διαθέτουν μεγάλες προοπτικές για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην χώρα μας, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) πραγματοποίησε μεταξύ 17 και 21 Ιουνίου 2019, εκστρατεία ευρείας κλίμακας στη Νοτιoανατολική Ασία, υπό τον τίτλο: «Κύπρος: Η Ευρωπαική πύλη για παγκόσμιες επενδύσεις». 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων προώθησης της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και ως επιχειρηματικού κέντρου σε τρεις διαφορετικούς προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας: το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη. 
Μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών και διευθυντικών στελεχών εταιρειών που εδρεύουν στις περιοχές αυτές παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις, ενώ επιδείχθηκε έντονο ενδιαφέρον τόσο για συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες, όσο και για την επιλογή της Κύπρου ως βάση για εταιρική έδρα.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων αναδείχθηκε το γεγονός ότι η Κύπρος είναι ένα σύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο με υψηλή ποιότητα ζωής, στοιχείο που την καθιστά ιδανική βάση για εταιρείες, το προσωπικό και τις οικογένειές τους, ενώ παρουσιάστηκε και το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, το ελκυστικό σύστημα φορολογίας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Στην κυπριακή αποστολή συμμετείχαν ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ, o Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Γιώργος Καμπανέλλας, εκπρόσωποι των οίκων παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών KPMG και ΕΥ Κύπρου, το δικηγορικό γραφείο L. Papaphilippoy & Co LLC, καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών ανάπτυξης γης Leptos Group, Pafilia Property Developers, M.M. Makronisos Marina Ltd, και Korantina Homes, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μεγάλης εμβέλειας αναπτυξιακά έργα σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο. Τις δικές του εμπειρίες από την επένδυση στην Κύπρο κατέθεσε ο Andy Choi, Πρόεδρος της Melco Resorts & Entertainment, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του καζίνο-θερέτρου, του μεγαλύτερου επενδυτικού έργου στην χώρα μας.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ υπογράμμισε ότι το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο της Κύπρου και τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που διαθέτει την έχουν εξελίξει σε ιδανικό επιχειρηματικό κόμβο για επιχειρήσεις, αλλά και ελκυστική επιλογή για επενδυτές. «Η Κύπρος διαθέτει τις προδιαγραφές ενός διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, ενώ την ίδια στιγμή δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς ότι η χώρα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες σε μια σειρά από τομείς της οικονομίας», τόνισε ο κ. Μιχαήλ.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus και Αντιπρόεδρος του CIFA,  Γιώργος Καμπανέλας παρουσίασε τους επιμέρους τομείς της Κυπριακής οικονομίας, εστιάζοντας στις ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, των επενδυτικών ταμείων, καθώς και τα πλεονεκτήματα για την μετεγκατάσταση στην Κύπρο εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. «Επιλέγοντας τη χώρα μας, οι ξένοι επενδυτές αποκτούν αυτομάτως πρόσβαση στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αλλά κυρίως σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο. Ακόμη η Κύπρος προσφέρει ποιοτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, το λειτουργικό κόστος είναι χαμηλό, ενώ διαθέτει ένα ισχυρό ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο», επεσήμανε ο κ. Καμπανέλας. 

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν μέρος του συνόλου στοχευμένων ενεργειών που κάνει ο Οργανισμός τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από τη διείσδυση νέων ανεξερεύνητων μέχρι σήμερα αγορών με μεγάλη προοπτική και εμπίπτουν στην ευρύτερη προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων και ενίσχυσης των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ