Η cdbbank χρυσός χορηγός του 4ου Cyprus International Investors Summit

Σημαντική η συμβολή της Τράπεζας στην προώθηση του κλάδου Εναλλακτικών Επενδυτικών Ταμείων.

Στηρίζοντας πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάδειξη της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, η cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως) συμμετείχε και φέτος ως χρυσός χορηγός στο 4ο Cyprus International Investors Summit, που πραγματοποιήθηκε στις 27-29 Ιουνίου, στη Λεμεσό.
 
Tο συνέδριο, με τίτλο “Cyprus: Your Strategic Investment Choice”, διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και σε αυτό συμμετείχαν περισσότεροι από 250 σύνεδροι, μεταξύ αυτών 150 επιφανείς επιχειρηματίες και ξένοι επενδυτές από 20 διαφορετικές χώρες. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από διακεκριμένους ομιλητές για τις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται στην Κύπρο και ιδιαίτερα για τα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως εταιρική έδρα και κέντρο εγγραφής και διαχείρισης Επενδυτικών Ταμείων. 

Σε παρουσίασή του, στο πλαίσιο ειδικής θεματικής ενότητας, ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της cdbbank, Κώστας Αργυρίδης, ανέλυσε τον τομέα των Εναλλακτικών Επενδυτικών Ταμείων (AIFs), αναδεικνύοντας σημαντικά στοιχεία αναφορικά με την πορεία και τη δραστηριότητά τους καθώς επίσης και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα αυτό. «Το πρώτο τρίμηνο του 2019 τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία των Εταιρειών Διαχείρισης και των Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων ανήλθαν στα €6,7 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων το 95% προκύπτει από τα Εναλλακτικά Επενδυτικά Ταμεία», σημείωσε ο κ. Αργυρίδης, προσθέτοντας πως «η Κύπρος αποτελεί ήδη ένα ισχυρό επιχειρηματικό κέντρο, το οποίο διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς για την ανάπτυξη των Επενδυτικών Ταμείων και ως εκ τούτου η στήριξη στοχευμένων πρωτοβουλιών που ενισχύουν αυτή την προσπάθεια συνιστά προτεραιότητα για τη cdbbank». 

Ακολούθως, αναφέρθηκε στους σημαντικότερους παράγοντες προσέλκυσης Εναλλακτικών Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο, εξηγώντας πως «η ευελιξία ως προς τη μορφή και τη σύσταση τέτοιων Ταμείων σε συνδυασμό με τα χαμηλά κόστη σύστασης και λειτουργίας τους, καθώς επίσης το σύγχρονο ρυθμιστικό και νομοθετικό περιβάλλον, τα φορολογικά κίνητρα, τα πρότυπα διαφάνειας και η δυνατότητα πρόσβασης σε αγορές της Ευρώπης που παρουσιάζουν υψηλή ανάπτυξη, καθιστούν τη χώρα μας ιδανική επιλογή για τους διεθνείς επενδυτές». 

Αξίζει να σημειωθεί πως, μέσω της θυγατρικής της cdbGlobalCapital, η cdbbank παρέχει ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών υπηρεσιών και καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας, που ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες απαιτήσεις των ιδιωτών και θεσμικών πελατών της, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ