Η DHL επεκτείνει το ευρωπαϊκό δίκτυο δεμάτων στην Κύπρο

Ενισχύονται οι διασυνοριακές υπηρεσίες για πελάτες e-commerce στην Ευρώπη.

Η DHL eCommerce Solutions και η ACS Air Courier Services Ltd., μια υπηρεσία δεμάτων με έδρα στην Κύπρο, ανέπτυξαν μια νέα συνεργασία για την ενίσχυση διασυνοριακών αποστολών δεμάτων.

Από τον Οκτώβριο, η κυπριακή εταιρεία παροχής υπηρεσιών δεμάτων θα γίνει άλλος ένας εταίρος στην Parcel Union της DHL, ένα διεθνές πρόγραμμα συνεργασίας, το οποίο προσφέρει το "Parcel Connect", μια τυποποιημένη υπηρεσία στην Ευρώπη για παραδόσεις και επιστροφές δεμάτων.

"Με την ACS Air Courier Services διαθέτουμε έναν νέο στρατηγικό εταίρο, ο οποίος μας βοηθά να προσφέρουμε βελτιωμένες υπηρεσίες για την Κύπρο, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών μας e-commerce. Το μοντέλο συνεργασίας μας 'Parcel Union' διατίθεται πλέον σε 27 αγορές και ανυπομονούμε να επεκτείνουμε το δίκτυο αυτό σε όλες τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εύθετο χρόνο", εξηγεί ο κ. Alexander Schmitz-Hübsch, Vice President Product Management Connect, DHL eCommerce Solutions. 

Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες εφοδιαστικής θα ωφελήσει τόσο τους εταιρικούς όσο και τους ιδιώτες πελάτες. Χάρη στην υπηρεσία Parcel Connect, οι πελάτες στην Κύπρο θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με δέματα μέσω SMS ή email και να ορίζουν προτιμώμενο χρόνο ή εναλλακτική τοποθεσία παράδοσης μέσω εφαρμογής.

Οι παραδόσεις το Σάββατο, το ολοκληρωμένο σύστημα εντοπισμού αποστολής και η απευθείας παράδοση σε καταστήματα παράδοσης δεμάτων θα περιλαμβάνονται επίσης στις νέες υπηρεσίες. Επιπλέον, οι υπογραφές θα καταγράφονται στο μέλλον ηλεκτρονικά και θα πραγματοποιούνται δύο προσπάθειες παράδοσης, εάν ο παραλήπτης δεν είναι παρών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής παράδοση της αποστολής. Η ACS Air Courier Services προσφέρει επίσης στους πελάτες την υπηρεσία "Μετρητά κατά την παράδοση", το οποίο σημαίνει ότι ο παραλήπτης πληρώνει για τα προϊόντα κατά την παράδοση.

Ο κ. ‘Αλκης Μάτσης, CEO της ACS Air Courier Services δηλώνει "Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία και την είσοδό μας ως μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο δεμάτων της DHL. Αξιοποιώντας την εκτενή παρουσία μας στο νησί, συμπεριλαμβανομένων των 40 σημείων εξυπηρέτησης και των 70 οχημάτων παράδοσης, η συνεργασία μάς προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε περαιτέρω την ευρωπαϊκή επιχειρηματική δραστηριότητα παράδοσης e-commerce για εισαγωγές και εξαγωγές."

Οι βελτιωμένες υπηρεσίες για παραδόσεις δεμάτων εισαγωγής στην Κύπρο (Parcel Connect Import) θα αρχίσουν να προσφέρονται από το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Ως επόμενο βήμα, οι υπηρεσίες θα εφαρμοστούν και για εξερχόμενα προϊόντα (Parcel Connect Export) σε ένα μετέπειτα στάδιο.

Το Parcel Connect είναι ένα πρόγραμμα της Deutsche Post DHL Group το οποίο στοχεύει στη σημαντική απλοποίηση, επέκταση και επιτάχυνση της αποστολής δεμάτων στην Ευρώπη. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ