Η χρησιμότητα των Soft skills της Growth Mindset

Eδώ και δεκαετίες οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου κάνουν λόγο για την έλλειψη soft skills των απόφοιτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόβλημα αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις αναπτυσσόμενες, αλλά και στις αναπτυγμένες χώρες. Εμείς στην Growth Mindset θεωρούμε εξίσου σημαντική τη χρήση και των δύο σε μια ισορροπία, επικεντρώνοντας την φιλοσοφία μας στην αξιολόγηση και ενίσχυση των  «Soft Skills».

Τι είναι soft skills;

Tα soft skills αναφέρονται σε ένα σύμπλεγμα χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, των προσωπικών συνηθειών, των διαπροσωπικών σχέσεων που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους και ποικίλουν ως προς το βαθμό ανάπτυξής τους.

Τα soft skills είναι αυτά που βοηθούν τα στελέχη των επιχειρήσεων και τους υπεύθυνους προσλήψεων να διαφοροποιούν τους κατάλληλους υποψηφίους από τους ιδανικούς υποψηφίους. Στις περισσότερες ανταγωνιστικές αγορές εργασίας, τα κριτήρια πρόσληψης δεν σταματούν στο κομμάτι των hard skills (τεχνικές δεξιότητες) και τις εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο πτυχίο. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων/διοικητικά στελέχη αναζητούν ανθρώπους που μπορούν να γίνουν ηγέτες και να εξελίξουν την κάθε επιχείρηση ένα βήμα παραπάνω, καθώς η ηγεσία, από μόνη της στηρίζεται σε soft skills.

Γιατί τα soft skills είναι τόσο σημαντικά;

Είναι πλέον γεγονός πως το υψηλό επίπεδο hard skills δεν αρκεί από μόνο του για την προώθηση των εργαζομένων σε υψηλές επαγγελματικές θέσεις. Αυτό συμβαίνει, γιατί τα soft skills είναι αυτά που διαμορφώνουν την προσωπικότητα των ανθρώπων, καθώς οι απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν πρέπει να είναι μόνο εμπειρογνώμονες σε ένα συγκεκριμένο τομέα, αλλά ώριμες προσωπικότητες με μία ισορροπημένη και σφαιρική εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ