Άνοιγμα της Astrobank στο Καζακστάν

Δύο συνέδρια με τίτλο υπό τον τίτλο «Cyprus, a European Hub for Kazakhstan».

Η AstroBank διοργάνωσε δύο συνέδρια στο Καζακστάν, υπό τον τίτλο «Cyprus, a European Hub for Kazakhstan» τον περασμένο Οκτώβριο, με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό σε διεθνούς εμβέλειας επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Καζακστάν. 

Της αποστολής της AstroBank, ηγήθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Dr. Shadi Karam, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής Διεθνούς Επιχειρηματικής Τραπεζικής κ. Συμεών Συμεού και άλλα στελέχη της Τράπεζας. Την αποστολή συμπλήρωσαν επιφανείς επαγγελματίες πάροχοι υπηρεσιών, στενοί συνεργάτες της Τράπεζας.

Οι ομιλητές στα συνέδρια ανέδειξαν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή αγορά, τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στους τομείς του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στους τομείς των επενδυτικών ταμείων και τραπεζικού τομέα δίνοντας έμφαση στα πλεονεκτήματα από την υπογραφή της Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του ο Dr. Karam ανέφερε πως η Κύπρος διαθέτει τα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν ως ένα ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό και όχι μόνο προορισμό. «Στην AstroBank θεωρούμε ότι οι περιφερειακές και διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες αποτελούν ένα από τα πλεονεκτήματά μας αφού, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, επενδυτές και διοίκηση, διαθέτουμε ένα ευρύ δίκτυο επαφών, αλλά και μακρόχρονη εμπειρία η οποία έχει αποκτηθεί μέσα από τη δραστηριοποίηση μας σε πολλές χώρες. Πιστεύουμε στην Κύπρο ως κράτος και ως υποσχόμενη οικονομία, αλλά και ως μια προνομιακή γέφυρα μεταξύ των λαών της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας».

Τα συνέδρια ανέδειξαν το πρόσφορο έδαφος για ενδυνάμωση της υφισταμένης συνεργασίας των δύο χωρών μέσω της πληθώρας των πλεονεκτημάτων που παρέχει η Κύπρος σαν ένα από τα πιο σταθερά διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα παγκοσμίως, που την καθιστούν ως έναν ελκυστικό προορισμό και για τις επιχειρήσεις του Καζακστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ