Η cdb Bank στηρίζει ενεργά τον τομέα των επενδυτικών ταμείων

Συμμετείχαν περισσότεροι από 200 επαγγελματίες από τον κλάδο των επενδύσεων.

Η Κύπρος εξελίσσεται σταδιακά σε ένα ανταγωνιστικό κέντρο για τα επενδυτικά ταμεία κυρίως λόγω του ρυθμιστικού της πλαισίου, την ευελιξίας που παρέχει και των συνεχώς βελτιωμένων επαγγελματικών υπηρεσιών που απαιτεί ο κλάδος, είπε ο Επικεφαλής του Τμήματος Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων της Global Capital Securities and Financial Services, θυγατρικής της cdbbank, Γιώργος Γεωργίου, μιλώντας στο International Funds Summit.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως, τον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει στη στήριξη και την ανάπτυξη του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά η cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως).
 
Συμμετέχοντας για τρίτη συνεχή χρονιά ως χρυσός χορηγός στο International Funds Summit, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Λευκωσία για πέμπτη φορά, η Τράπεζα ανέδειξε τις προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα παροχής υπηρεσιών διαχείρισης κεφαλαίων και θεματοφυλακής.
 
Στο συνέδριο, με θέμα «Global Industry Trends, Incentives, Challenges & Opportunities», που διοργάνωσαν ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και ο Κυπριακός Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), συμμετείχαν περισσότεροι από 200 επαγγελματίες από τον κλάδο των επενδύσεων, καθώς και διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ασία, Ρωσία και ΗΠΑ.
 
Σε παρουσίασή του με θέμα «Fund Hosting and Depositary Services», ο κ. Γεωργίου ανέλυσε το πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων κάτω από εξειδικευμένες πλατφόρμες διαχείρισης (fund hosting), τις επιλογές διαμόρφωσης των εναλλακτικών επενδυτικών ταμείων, καθώς και τις απαιτήσεις και τελευταίες τάσεις γύρω από τις υπηρεσίες θεματοφυλακής.
 
Ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε πως η Κύπρος εξελίσσεται σταδιακά σε ένα ανταγωνιστικό κέντρο για τα επενδυτικά ταμεία, κυρίως λόγω του ρυθμιστικού της πλαισίου, την ευελιξίας που παρέχει και των συνεχώς βελτιωμένων επαγγελματικών υπηρεσιών που απαιτεί ο κλάδος.
 
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προσέλκυση δραστηριοτήτων διεθνών επενδυτικών ταμείων, ενισχύοντας παράλληλα τον τομέα των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων στην Κύπρο, καθώς μπορεί να εξελιχθεί σε βασικό μοχλό ανάπτυξης», δήλωσε.
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον εκθεσιακό χώρο της cdbbank, να συζητήσουν με υψηλόβαθμα στελέχη της και να ενημερωθούν για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που παρέχει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ