Μεγάλη Ευρωπαϊκή πρωτιά για το Κέντρο Καινοτομίας IDEA

Την πρώτη θέση κατέκτησε το Κέντρο Καινοτομίας IDEA στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό του European Commission: European Enterprise Promotion Awards. Μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση, που τοποθετεί την Κύπρο στον ευρωπαϊκό και διεθνή χάρτη της καινοτομίας και μάλιστα στην κορυφή.

Το IDEA ξεχώρισε ανάμεσα σε 260 αιτήσεις - από 29 χώρες και κέρδισε στην τελική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού την Ιταλία και την Πορτογαλία στην κατηγορία «Επενδύοντας στις Επιχειρηματικές Ικανότητες». Μια τεράστια επιτυχία, η οποία ως αποκορύφωμα άλλων σημαντικών διεθνών και τοπικών διακρίσεων, αναδεικνύει τόσο το έργο και τη δράση του Κέντρου Καινοτομίας, όσο και τον ηγετικό ρόλο που κατέχει στην προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Από την ίδρυση του το IDEA εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο, ολοκληρωμένο και μη κερδοσκοπικό Κέντρο Καινοτομίας στην Κύπρο. Εμπιστεύεται τους νέους, κτίζοντας την αυτοπεποίθηση τους ως προς τις δυνατότητες τους και προάγει τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ευκαιρίες χρηματοδότησης για νεοφυείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εισροή επενδυτικών κεφαλαίων (angel investments). Έχει στηρίξει 48 νέες επιχειρήσεις, έχει δημιουργήσει πέραν των 70 θέσεων εργασίας, έχει εκπαιδεύσει περισσότερες από 350 γυναίκες και έχει εργαστεί με πάνω από 4000 μαθητές, ενώ έχει συμβάλει στην καλλιέργεια κουλτούρας αφιλοκερδούς προσφοράς (giving back) στον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου.

Καθοριστικής σημασίας για την πιο πάνω επιτυχία ήταν η στήριξη του Κέντρου Καινοτομίας IDEA τόσο από την Τράπεζα Κύπρου όσο και από τους άλλους πολύτιμους Εταίρους του. Η Τράπεζα θα συνεχίσει να το στηρίζει δυναμικά επενδύοντας με αυτό τον τρόπο στη νέα γενιά, στην καινοτομία, στο μέλλον, στη νέα εποχή.

https://www.youtube.com/watch?v=dmTRpn9vO_Q

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ