Η KPMG επενδύει US$ 5 δις στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η KPMG ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει US$ 5 δις μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στους τομείς της τεχνολογίας, του ανθρώπινου δυναμικού και της καινοτομίας, με σκοπό να ενισχύσει την ηγετική της θέση σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επαγγελματικών υπηρεσιών.

Η επένδυση αυτή στοχεύει στο να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών-μελών του δικτύου της KPMG και των πελατών τους, οι οποίοι θα επωφεληθούν αφενός από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και αφετέρου από την εμπειρία των εξειδικευμένων επαγγελματιών της KPMG, που θα τους καθοδηγούν κατά τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεών τους. Με γνώμονα την ενίσχυση των σχέσεων με τους πελάτες και την αξιοποίηση των ευκαιριών ανάπτυξης στο σημερινό, συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, η επένδυση της KPMG στηρίζεται σε τρεις βασικούς τομείς:

Τεχνολογία: πλατφόρμες σε περιβάλλον cloud που λειτουργούν με συνέπεια και σε παγκόσμιο επίπεδο, που δίνουν έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται, στις νέες επιχειρηματικές λύσεις προς όφελος του πελάτη και στις υπηρεσίες διαχείρισης

Ανθρώπινο δυναμικό: ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της KPMG σε παγκόσμιο επίπεδο και διεύρυνση των ταλέντων σε νέους, καινοτόμους τομείς, όπως η επιστήμη της πληροφορίας και η ψηφιακή αρχιτεκτονική

Καινοτομία: επέκταση της εμβέλειας των ψηφιακών λύσεων που προσφέρονται και επιτυχής ανάληψη έργων μέσω ενός διαφοροποιημένου οικοσυστήματος στρατηγικών συμμαχιών και ενός παγκόσμιου δικτύου καινοτομίας.

«Η τεχνολογία δημιουργεί ανατροπές στις επιχειρήσεις ανά την υφήλιο. Οι πελάτες στρέφονται σε μας όσο ποτέ άλλοτε και εμπιστεύονται τους επαγγελματίες της KPMG για να τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν, να διαχειριστούν και να βελτιστοποιήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεών τους. Η επένδυσή μας τοποθετεί την KPMG σταθερά στην πρωτοπορία σε αυτή τη ψηφιακή μετατόπιση και ενισχύει την ηγετική μας θέση στην παροχή ψηφιακών επαγγελματικών υπηρεσιών», ανέφερε ο Bill Thomas, Πρόεδρος της KPMG International.

Η KPMG υπόγραψε πενταετή συμφωνία με τη Microsoft για επενδύσεις σε τεχνολογίες cloud

Στο πλαίσιο της γενικότερης επένδυσης, η KPMG και η Microsoft υπέγραψαν πενταετή συμφωνία η οποία επιτρέπει στις εταιρείες-μέλη της KPMG και στους πελάτες τους να επωφεληθούν από τις τεχνολογίες της Microsoft και ειδικότερα την καινοτομία των εξελιγμένων πλατφόρμων cloud της Microsoft. Η KPMG χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Microsoft - συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Azure και Microsoft 365 - για να δημιουργήσει μια κοινή, παγκόσμια πλατφόρμα cloud, επεκτείνοντας την εμβέλεια των ψηφιακών λύσεων.

Η KPMG εφαρμόζει το λογιστικό έλεγχο σε περιβάλλον cloud σε ολόκληρο τον κόσμο

Το 2017 η KPMG ξεκίνησε το ταξίδι της σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του λογιστικού ελέγχου σε περιβάλλον cloud με το λανσάρισμα της KPMG Clara, μιας έξυπνης πλατφόρμας λογιστικού ελέγχου βασισμένης στο Microsoft Azure. Έτσι, η KPMG έγινε η πρώτη από τις Big Four που μεταπήδησε σε περιβάλλον cloud· αυτή τη στιγμή, η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε ολόκληρο τον κόσμο. Η KPMG Clara δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της KPMG να εφαρμόσουν στο ακέραιο τις εκτεταμένες γνώσεις τους στον τομέα με σκοπό την εφαρμογή ελέγχων υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται με συνέπεια στα ισχύοντα επαγγελματικά πρότυπα, δημιουργούν εμπιστοσύνη στους πελάτες και διατηρούν την αξιοπιστία της εταιρείας. Η KPMG Clara διαθέτει προηγμένες δυνατότητες predictive analytics μέσα σε ένα ενιαίο περιβάλλον cloud, υιοθετώντας τις πιο σύγχρονες λύσεις γνωστικής και τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό επιτρέπει στους επαγγελματίες της KPMG να αξιοποιήσουν προηγμένες τεχνολογίες, οι οποίες προσφέρουν στους πελάτες μεγαλύτερη εμβέλεια και βάθος πληροφόρησης σε σχέση με τους κινδύνους που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν.

Επενδύσεις-κλειδιά που βοηθούν τους πελάτες να ανταποκριθούν στο φορολογικό και νομικό πλαίσιο

Η KPMG εξακολουθεί να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στις τεχνολογίες που σχετίζονται με τη φορολογία, με σκοπό να βοηθήσει τα τμήματα και τους ιθύνοντες τους που ασχολούνται με φορολογικά και νομικά ζητήματα να ανταποκριθούν στις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο,  να εξορθολογίσουν τις διαδικασίες και τη διαχείριση δεδομένων, να βελτιώσουν την ποιότητα της πληροφόρησης και να διευκολύνουν την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ τμημάτων. Η KPMG θα επενδύσει περισσότερο στις δυνατότητες γνωστικής, τεχνητής και μηχανικής μάθησης, με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό των φορολογικών και νομικών δραστηριοτήτων.

Δημιουργώντας από κοινού συμβουλευτικές δυνατότητες με πελάτες και συμμαχίες

Η προσέγγιση ψηφιακού μετασχηματισμού της KPMG βοηθά τους πελάτες των εταιρειών-μελών του δικτύου να ευθυγραμμίσουν τις δραστηριότητές τους σε ολόκληρη την επιχείρηση και έτσι να επιτρέψουν ένα ολοκληρωμένο ταξίδι-εμπειρία για τον πελάτη τους, αξιοποιώντας τις λύσεις KPMG Connected Enterprise και Powered Enterprise. Πρόσθετες ενισχυμένες δυνατότητες περιλαμβάνουν λύσεις κυβερνοασφάλειας, αναγνωρισμένες διεθνώς από αναλυτές, καθώς και προηγμένη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και έξυπνης αυτοματοποίησης σε ό,τι αφορά τις λύσεις Regulatory Driven Transformation και Deal Advisory. Οι επαγγελματίες της KPMG έχουν πρόσβαση σε εργαλεία και λύσεις που λειτουργούν συνεκτικά σε παγκόσμιο επίπεδο, συγκριτικά στοιχεία και δεδομένα ανάλυσης του τομέα, παρέχοντας στους πελάτες συνεχή και ποιοτική υποστήριξη, όπου κι αν οι τελευταίοι δραστηριοποιούνται.

Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών

Η KPMG πραγματοποιεί τολμηρές επενδύσεις αναφορικά με την επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων της, δημιουργώντας κέντρο παγκόσμιας μάθησης και καινοτομίας στο Ορλάντο της Φλόριντα. Αρχίζοντας από τον Ιανουάριο του 2020, η KPMG θα καλωσορίζει 800 συνέταιρους και επαγγελματίες στο KPMG Lakehouse κάθε εβδομάδα και θα προσφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο ώρες προσωπικής εμπειρίας-μάθησης. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία και στους ειδικά διαμορφωμένους, ευέλικτους μαθησιακούς χώρους που έχουν σχεδιαστεί κατά παραγγελία - συμπεριλαμβανομένων των ανεστραμμένων αιθουσών με πρόσβαση στην ύπαιθρο - το Lakehouse θα ενθαρρύνει τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την ανακάλυψη.

Η πρώτη ομάδα του προγράμματος κατάρτισης cloud της KPMG ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019. Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους επαγγελματίες της KPMG να κατανοήσουν την ολότητα των δυνατοτήτων της τεχνολογίας cloud και να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες και εργαλεία με σκοπό την ανάπτυξη εσωτερικών αλλά και ειδικά διαμορφωμένων για τον πελάτη επιχειρηματικών λύσεων.

Η KPMG ενισχύει τις παγκόσμιες δυνατότητες καινοτομίας

Η KPMG συνεχίζει να ενθαρρύνει την τεχνολογική καινοτομία μέσω μιας σειράς παγκόσμιων προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του συνεχώς εξελισσόμενου οικοσυστήματος στρατηγικών συμμαχιών και του KPMG Global Lighthouse, του Κέντρου Αριστείας για τεχνολογίες με βάση δεδομένα ανάλυσης.

Η KPMG επενδύει περαιτέρω στο παγκόσμιο δίκτυο καινοτομίας της από 52 σημεία. Αυτά περιλαμβάνουν τα KPMG Ignition Centers, τα οποία επιτρέπουν στους επαγγελματίες και τους πελάτες της KPMG να βιώσουν όλες τις διαστάσεις των δυνατοτήτων καινοτομίας από ένα σημείο. Επιπλέον, περιλαμβάνονται τα KPMG Insights Centers, περιβάλλοντα υψηλής τεχνολογίας και συνεργασίας, όπου διερευνώνται τεχνολογίες που βασίζονται σε δεδομένα, αναδυόμενες τάσεις και οι πιο πρόσφατες λύσεις και υπηρεσίες σχετικά με τα δεδομένα ανάλυσης. Τέλος, περιλαμβάνονται τα Innovation Labs, όπου οι επαγγελματίες της KPMG εργάζονται  πλάι πλάι με τον πελάτη σε μια λεπτομερή διαδικασία που σκοπό έχει την εφαρμογή σχεδιασμού και καινοτομίας στα επιχειρηματικά μοντέλα. Αντλώντας πληροφόρηση από έρευνες που πραγματοποιούνται στον κλάδο, από ιδέες πελατών, από την τεχνολογική καινοτομία και την ανάλυση των επενδύσεων, οι επαγγελματίες της KPMG αποκωδικοποιούν τις τάσεις για μετασχηματισμό και βοηθούν τους πελάτες να αναλάβουν δράση.

Επιπλέον, το Sensory Advantage Ecosystem της KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο που βοηθά αφενός στην ταχεία αναγνώριση των πρώιμων τάσεων της αγοράς και αφετέρου διεξάγει έρευνα για να βοηθήσει την KPMG και τους πελάτες της να επιταχύνουν την ανάπτυξη και τη διαμόρφωση της στρατηγικής τους.

Ο Χρίστος Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Κύπρου, ανέφερε: «Η συνεργασία μας με τη Microsoft βοηθά όλους τους πελάτες μας, ανεξαρτήτως τομέα δραστηριοποίησης, να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα των καινοτόμων τεχνολογιών της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των εξελιγμένων πλατφόρμων cloud της Microsoft, με σκοπό την επίλυση πραγματικών επιχειρηματικών προκλήσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ