Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο Κέντρο Καινοτομίας IDEA

Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA, το μεγαλύτερο μη-κερδοσκοπικό κέντρο καινοτομίας ολοκληρωμένης επιχειρηματικής στήριξης, δέχεται νέες αιτήσεις από φιλόδοξους επιχειρηματίες που επιθυμούν να μετατρέψουν την καινοτόμο ιδέα τους σε βιώσιμη επιχείρηση – startup.

Μέχρι στιγμής, το Κέντρο έχει στηρίξει 48 νεοφυείς επιχειρήσεις, έχει δημιουργήσει περισσότερες από 70 θέσεις εργασίας και παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό, στηρίζοντας την αναβάθμιση της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο καινοτομίας. Επίσης, υλοποιεί τη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και συμβάλλει στην καλλιέργεια κουλτούρας αφιλοκερδούς προσφοράς (‘giving back’) στον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου.

Το IDEA έχει βραβευθεί από το European Commission ως το καλύτερο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 29 χώρες για την προώθηση επιχειρηματικών δεξιοτήτων. Έχει επίσης βραβευθεί στα Cyprus Responsible Business Awards με το Χρυσό Βραβείο για «Αριστεία στη Συνεργασία» και το Αργυρό στο «Cause Advocacy».

Το Κέντρο παρέχει, για εννέα μήνες, στα startups που φιλοξενεί:

  • Ολοκληρωμένη πρακτική εκπαίδευση (training) για τη δημιουργία επιχείρησης
  • Αρχικό κεφάλαιο (seed capital) ύψους €12,000
  • Καθοδήγηση (Mentoring) από καταξιωμένους επιχειρηματίες ποικίλων τομέων
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επιχειρηματικά, νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ και τεχνολογίας (ICT)
  • Δωρεάν χρήση εξοπλισμένων γραφειακών εγκαταστάσεων
  • Επιχειρηματικές ευκαιρίες και επαφή με επιχειρηματίες του κλάδου τους
  • Δικτύωση με άτομα-κλειδιά και πρόσβαση σε επενδυτές
  • Καθοδήγηση σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το IDEA αποκτά 5% μετοχικό κεφάλαιο στην κάθε εταιρεία, με στόχο τη συνέχιση τής στήριξης νεαρών επιχειρηματιών στους επόμενους κύκλους.

Το Κέντρο στηρίζεται από την Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της επένδυσής της στη στήριξη της καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ψηφιοποίησης στην Κύπρο, με οικονομικούς και κυρίως με ανθρώπινους πόρους, προσδίδοντάς της ηγετικό ρόλο στον τομέα.

Τέλος, απολαμβάνει τη στήριξη άλλων σημαντικών εταίρων όπως η CYTA, Innovation-Leo Burnet, Lellos P. Demetriades Law Office, Deloitte, Kinisis Ventures, OEB και άλλοι.

Για όρους και αιτήσεις στο www.ideacy.net & f: ideacy.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 22 128259 / 22 128261 ή στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@ideacy.net

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ