Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κέρδισε το CFA Research Challenge

Θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον περιφερειακό διαγωνισμό CFA Research Challenge Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής

H ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ήταν η νικήτρια του τοπικού σκέλους του διαγωνισμού CFA Research Challenge 2020, που διοργάνωσε για έκτη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus).

Στον διαγωνισμό, που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο Filoxenia στις 21 Φεβρουαρίου 2020, συμμετείχαν ομάδες φοιτητών από το Cyprus International Institute of Management (CIIM), το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το UCLAN Cyprus, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Φέτος, οι διαγωνιζόμενες ομάδες κλήθηκαν να αναλύσουν τη μετοχή της κυπριακής εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού που είναι εισηγμένη στο ΧΑΚ και να παρουσιάσουν την  επενδυτική τους αξιολόγηση και πρόταση, ενώπιον χρηματοοικονομικών αναλυτών (CFA charterholders) και άλλων επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Συγκεκριμένα, κάθε ομάδα, αποτελούμενη από 3-5 φοιτητές, κλήθηκε εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου να παρουσιάσει την ανάλυσή της ενώπιον ειδικής κριτικής επιτροπής και κατόπιν να απαντήσει σε ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο, όπως συνηθίζεται σε συνεδρίες επενδυτικών επιτροπών. Η παρουσίασή αντιστοιχούσε στο 50% της τελικής βαθμολογίας, ενώ το υπόλοιπο 50% της αξιολόγησης προήλθε από τη δεκασέλιδη χρηματοοικονομική έκθεση για την εκτίμηση της αξίας της εταιρείας που είχε υποβάλει νωρίτερα η κάθε ομάδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι ομάδες έτυχαν εκπαίδευσης από μέλη του CFA Society Cyprus σε ειδικά εργαστήρια που διοργανώθηκαν για τις τεχνικές ανάλυσης και αποτίμησης της αξίας μιας εταιρείας και κατά συνέπεια της τιμής διάθεσης μιας μετοχής, αλλά και παρουσίασης μιας επενδυτικής πρότασης.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του CFA Society Cyprus, Παναγιώτης Μαυρομιχάλης, στάθηκε στην σημαντική εμπειρία που προσφέρει ο διαγωνισμός στους φοιτητές Χρηματοοικονομικών, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, ως πραγματικοί χρηματοοικονομικοί αναλυτές, με το επαγγελματικό περιβάλλον και τις ανάγκες της αγοράς, πραγματοποιώντας μια εμπεριστατωμένη μελέτη για το επιχειρηματικό μοντέλο και τη μετοχή μιας εταιρείας. Το βραβείο απένειμε ο Γενικός Διευθυντής της Τσιμεντοποίας Βασιλικού, κος Γιώργος Σάββα. Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στην Ιορδανία στις 1-2 Απριλίου 2020, όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον περιφερειακό διαγωνισμό Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, απ’ όπου θα προκύψει ο φιναλίστ που θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό CFA Research Challenge, που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη στις 20-22 Απριλίου 2020.

Στον διαγωνισμό CFA Research Challenge συμμετέχουν παγκοσμίως περισσότεροι από 6.100 φοιτητές από περισσότερα από πέραν των 1.000 Πανεπιστημίων 95 χωρών. Χορηγός του κυπριακού διαγωνισμού ήταν η εταιρεία ΧΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ